Άρης – ΠΑΟΚ: Η Θεσσαλονίκη στο πόδι – Ισχυρά μέτρα για το ντέρμπι τίτλου

Τα πλέι οφ της Super League ολοκληρώνονται απόψε. Το βράδυ θα έχουμε πρωταθλητή και το Άρης – ΠΑΟΚ θα είναι αυτό που θα δώσει το φετινό τίτλο είτε στο “δικέφαλο του Βορρά”, είτε στην ΑΕΚ!

Άρης

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του ντέρμπι τίτλου, Άρης – ΠΑΟΚ (20:00, Newsit.gr, Novasports Prime) προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που θα κρίνει το φετινό τίτλο στη Super League.

Τα πλέι οφ της Super League ολοκληρώνονται απόψε. Το βράδυ θα έχουμε πρωταθλητή και το Άρης – ΠΑΟΚ θα είναι αυτό που θα δώσει το φετινό τίτλο είτε στο “δικέφαλο του Βορρά”, είτε στην ΑΕΚ!

Η αστυνομία στη Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επιφυλακή, ενόψει του ντέρμπι στο “Κλ. Βικελίδης”, παίρνοντας ισχυρά μέτρα και απαγορεύοντας συγκεντρώσεις οπαδών και πορείες προς το κέντρο της πόλης, κάτι που δεν βρίσκει “υπάκουους” τους φίλους του ΠΑΟΚ (με ανακοινώσεις τους έχουν τονίσει πως έχουν σκοπό να “ντοπάρουν” ψυχολογικά τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου).

Στόχος της αστυνομίας είναι να μην υπάρξει ενδεχόμενο, οι οπαδοί των δυο ομάδων να συναντηθούν. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενισχυμένες διμοιρίες ΜΑΤ από όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, ΟΠΚΕ, Ομάδες δικυκλιστών.

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται το όχημα εκτόξευσης νερού, “αύρα”, ενώ drones θα ελέγχουν από αέρος διάφορα σημεία της πόλης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».