Αρωματικά και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια

Αρωματικά και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια

Υλικά

4 κιλά αλεύρι για τσουρέκια

25 αβγά μέτρια

1 κιλό βούτυρο (φυτίνη)

1 ½ κιλό ζάχαρη

3 φλ. τσαγιού γάλα

1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

6 μαγιές νωπές

40 γρ. κακουλέ

40 γρ. μαχλέπι

6 γρ. μαστίχα Χίου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ρίξτε ένα ποτήρι γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία σε ένα μπολ και διαλύστε τις μαγιές με ένα κουτάλι του γλυκού ζάχαρη.

Βήμα 2

Ρίξτε σιγά σιγά λίγο αλεύρι μέχρι να αποκτήσετε έναν πεικτό χυλό, σκεπάστε και αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αβγά, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και τα 3/4 από το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίστε το χτύπημα.

Βήμα 4

Προσθέστε τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει, ανακατεύοντας καλά, και προσθέστε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι.

Βήμα 5

Τέλος, ρίξτε σιγά σιγά το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 6

Αφού απορροφήσει η ζύμη το βούτυρο, σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 7

Πλάστε σε πλεξούδες και αφήστε για λίγη ώρα να φουσκώσει ξανά η ζύμη σκεπάζοντας και πάλι.

Βήμα 8

Αλείψτε με αβγό και ψήστε στους 160 βαθμούς για 20- 25 λεπτά.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ