Άρτα: Απατεώνες ήθελαν να κάνουν «δωρεά» σε μονή και τελικά έκλεψαν 7.840 ευρώ

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

ekklisia

«Ιερόσυλοι» απατεώνες στην Άρτα ήθελαν -φαινομενικά- να κάνουν δωρεά σε μονή της περιοχής και μάλιστα, αρκετών χιλιάδων ευρώ και τελικά, έκλεψαν 7.840 ευρώ.

Η υπόθεση της απάτης με τους «ιερόσυλους», οι οποίοι επικοινώνησαν με τη μονή για να δωρίσουν 5.000 ευρώ και τελικά απέσπασαν από εκεί 7.840 ευρώ, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, όπως ανέφερε το ipeirotika.gr. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στα τέλη Αυγούστου (25.08.2022).

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκ των κατηγορουμένων επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπεύθυνη μονής στην Άρτα και της είπε ότι θέλει να δωρίσει 5.000 ευρώ στο μοναστήρι. Ο κατηγορούμενος κατόρθωσε να αποσπάσει όμως, τους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς κωδικούς της μονής μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε στην υπεύθυνη του μοναστηριού.

Link ψεύτικης ιστοσελίδας τράπεζας

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που της έστειλε περιείχε link, που την ανακατεύθυνε σε ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας. Η υπεύθυνη έβαλε τους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς κωδικούς της και αυτοί πέρασαν στα χέρια των απατεώνων. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποίησαν τους κωδικούς και να πήραν 7.840 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της μονής.

Η αστυνομία Άρτας ερεύνησε την υπόθεση μετά από την καταγγελία που έκανε η υπεύθυνη της μονής και τελικά εντόπισε και ταυτοποίησε τους 3 δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 

Πηγή: newsit.gr