Άρτα: Πώς ένα μήνυμα στο κινητό του «στοίχισε»… 800 ευρώ!
Μια νέα υπόθεση απάτης με τη μέθοδο του «phishing» καταγράφηκε στην Άρτα.
Ένα μήνυμα στο κινητό φαίνεται πως μπορεί να είναι επικίνδυνο, αφού ένας άνδρας έλαβε γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο που τον ενημέρωνε ότι δήθεν ο τραπεζικός λογαριασμός του έχει μπλοκαριστεί, όμως επρόκειτο περί απάτης!
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ημεδαπός, έλαβε γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο που τον ενημέρωνε ότι δήθεν ο τραπεζικός λογαριασμός του έχει μπλοκαριστεί, ενώ περιείχε σύνδεσμο (link), το οποίο τον ανακατηύθυνε σε ψεύτική ιστοσελίδα, που έμοιαζε με αυτή της τράπεζας.
Ακολούθως, εισήγαγε τους κωδικούς της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, με αποτέλεσμα τελικά να πραγματοποιηθεί μεταφορά χρηματικού ποσού 800 ευρώ από τον λογαριασμό του, αναφέρει το epiruspost.gr.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο του «phishing».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ξενύχτι και διαβήτης: Πώς οι λίγες ώρες ύπνου «τινάζουν» τη γλυκόζη στον αέρα
H Meta στρατολογεί με το αζημιώτο influencers σε δώδεκα χώρες
Ετρεξαν στη φύση για το Πλανητέρο ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Πώς να κρατήσετε τη φέτα φρέσκια για μέρες: Γιατί χαλάει τόσο γρήγορα;
Το Googlebook έρχεται νωρίτερα και η Google χτυπά τα Windows laptops
Άρης Μουγκοπέτρος: Τον τραυματισμό μου τον έχω αφήσει πίσω, λες και δεν έγινε ποτέ τίποτα
Το λαχανικό που «χαρίζει» μακροζωία – Ποιο είναι και γιατί ξεχωρίζει
GTA 6: Λίγες μέρες πριν την επίσημη αποκάλυψη, οι χάκερ πρόλαβαν τη Rockstar
