Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα, η πρόγνωση για την Πάτρα

Ξεκινά σήμερα το RGC 2026 για το μέλλον της Περιφέρειας. Το 14ο Regional Growth Conference συγκεντρώνει περισσότερους από 500 ομιλητές από την πολιτική, την οικονομία, την επιστήμη και την αυτοδιοίκηση, με στόχο τη διαμόρφωση συγκεκριμένων αναπτυξιακών πολιτικών.

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα, η πρόγνωση για την Πάτρα Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών περισσότεροι από 500 διακεκριμένοι ομιλητές
Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένονται τοπικές βροχές, όμβροι και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα προβλέπεται να ενταθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, επηρεάζοντας κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Η αστάθεια θα εκδηλωθεί αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Πιθανότητα για κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες υπάρχει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, καθώς και στη Θεσσαλία, με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Η πρόγνωση για Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

  • Αττική: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν γρήγορα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια του νομού όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

  • Θεσσαλονίκη: Αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 14 και 23 βαθμών Κελσίου.

  • Πάτρα: Ηλιοφάνεια με διαστήματα αραιής συννεφιάς, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 22 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πάτρα

Πού θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα

Στη Μακεδονία αναμένονται βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως σε δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια και θα εξασθενήσουν το βράδυ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα ισχυρών φαινομένων στη Θεσσαλία.

Στις περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, με ενισχυμένους ανέμους κυρίως από το απόγευμα.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125