Αστραπές και βροντές από Β. Λιόλιο: «Πώς μπορεί κάποιος να έχει ΒΑΝ και να κάνει μεταγραφές;» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Η εντολή που έχω πάρει από τα σωματεία είναι να μην κάνω ούτε χιλιοστό πίσω. Όποιος θέλει να κάνει πίσω από τους άλλους, ας κάνει. Εγώ σαν Ομοσπονδία δεν θα κάνω. Η Ομοσπονδία είναι εγγυητής αυτής της διαδικασίας, δεν θα υπάρχει ούτε μία ώρα παράταση σε τίποτα. Ότι λέει ο νόμος και ο κανονισμός θα εφαρμοστεί στους πάντες»

Αστραπές

Άστραψε και βρόντηξε ο Βαγγέλης Λιόλιος μετά την πρώτη του επίσκεψη στα γραφεία της ΕΣΚΑ-η ως πρόεδρος της ΕΟΚ στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για τις τομές και τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο μπάσκετ. Όταν σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Τύπου ρωτήθηκε για τα BAN ομάδων της Basket League έριξε βόμβες τονίζοντας:

«Στην πρόσφατη ΓΣ της Ομοσπονδίας, συμμετείχαν το 55% των σωματείων κάτι πρωτόγνωρο. Ψηφίστηκε αλλαγή καταστατικού με 99,6%. Και όλες οι αλλαγές, που ήταν τεράστιες, ψηφίστηκαν με πάνω από 96%. Το Ελληνικό μπάσκετ είναι σύσσωμο και θέλει αλλαγές, οι οποίες θα είναι ραγδαίες και άμεσα. Στην αδειοδότηση θα εφαρμοστεί ο κανονισμός.

Έως τώρα δεν μπορούσα να εφαρμόσω τίποτα. Από τον Ιούνιο και μετά θα εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός της FIBA. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Ούτε καν BAN. Όποιος δεν έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά του, όπως έχει ψηφιστεί για τον ΕΣΑΚΕ, δεν θα συμμετάσχει. Θα πάμε σε wild card με άλλες ομάδες, που είναι καλές.

Η εντολή που έχω πάρει από τα σωματεία είναι να μην κάνω ούτε χιλιοστό πίσω. Όποιος θέλει να κάνει πίσω από τους άλλους, ας κάνει. Εγώ σαν Ομοσπονδία δεν θα κάνω. Η Ομοσπονδία είναι εγγυητής αυτής της διαδικασίας, δεν θα υπάρχει ούτε μία ώρα παράταση σε τίποτα. Ότι λέει ο νόμος και ο κανονισμός θα εφαρμοστεί στους πάντες.

Η Ελλάδα νόμους έχει, εφαρμογή δεν έχει. Δεν θα αφήσω ούτε ένα παραθυράκι. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε σωστή λειτουργία. Δηλαδή πώς μπορεί κάποιος να έχει ΒΑΝ και να κάνει μεταγραφές; Είμαι υπέρ της εξυγίανσης. Πολλές φορές για να ζήσει το κορμί σου πρέπει να κόψεις ένα μέλος, αν έχει σαπίσει. Όμως δεν γίνεται αλλιώς. Οι αποφάσεις θα είναι κάθετες, θα έχουν κόστος για το καλό του μπάσκετ».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενες αντιδράσεις ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Η θέση που έχω στην Ομοσπονδία είναι και πολιτική, αλλά εγώ δεν είμαι πολιτικός. Ξέρω ότι θα υπάρξει αντίδραση, αλλά οι ομάδες με τα μεγάλα brand πρέπει να δώσουν το σωστό παράδειγμα».

Τέλος ξεκάθαρος ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος και στην ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο το επαγγελματικό μπάσκετ να «πάει» στην ΕΟΚ λέγοντας: «Δεν είναι δική μου πρόθεση, ούτε υπάρχει δυνατότητα. Το ξεκαθαρίζω γιατί ακούγονται πολλά».

Ακόμη μεταξύ άλλων ο κ. Λιόλιος είπε:

-Πλέον θα ισχύουν τα διπλά δελτία Πανελληνίως. Οι ομάδες που είναι σε Basket League και Α2 Εθνική θα μπορούν να διαθέτουν αθλητές, σε παρακάτω κατηγορίες, από 18 έως 22 ετών και σε δεύτερη ομάδα, με επιλογή που θα γίνει πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Όμως αυτοί οι αθλητές δεν θα επιτρέπεται να αγωνίζομαι πάνω από το 50% των παιχνιδιών στις ομάδες της Basket League και Α2 Εθνικής, στις οποίες ανήκουν.

-Το καθεστώς με τις θυγατρικές ομάδες, με την ΕΣΚΑ-Η να είναι πρωτοπόρος Ένωση, θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα. Οι ομάδες αυτές θα μπορούν να ανέβουν κατηγορίες. Βέβαια θα υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός. Δεν επιτρέπεται σε καμία από τις θυγατρικές ομάδες να έχουν στο δυναμικό τους αθλητή πάνω των 22 χρόνων.

-Η διαιτησία είναι ένα κομμάτι, του οποίου η πρώτη εικόνα είναι καλή. Του χρόνου οι αλλαγές θα είναι πιο έντονες.

-Του χρόνου θα κάνουμε φάιναλ-8 στο Κύπελλο με φιλάθλους όλων των ομάδων σε τέσσερις ημέρες. Δεν είναι εύκολο, αποτελεί μεγάλο στοίχημα.

-Θα γίνεται Πανελλήνιο πρωτάθλημα U21, για να έχουν τα παιδιά που ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο Εφηβικό το δικό τους χώρο. Σε αυτό το πρωτάθλημα θα μπορούν να συμμετέχουν μικτές ομάδες με σύμπραξη σωματείων. Από μία περιφέρεια λοιπόν θα μπορούν δύο-τρεις ομάδες να συγκροτήσουν μία ομάδα.

-Θα επιβραβεύουμε ομάδες που έχουν έντονη δράση στα αναπτυξιακά. Για παράδειγμα εάν συμμετέχει σε Εθνική κατηγορία με ρόστερ κάτω των 21 χρονών η Ομοσπονδία θα τις πριμοδοτεί, ενδέχεται να καλύπτει και όλες τις μετακινήσεις τους.

-Δεχόμαστε τους 6 ξένους+6 αλλαγές του ΕΣΑΚΕ. Όμως το παράβολο για τους 6 πρώτους θα είναι μικρό, αλλά για παράδειγμα στην 5η και στην 6η αλλαγή το παράβολο θα είναι πολύ μεγάλο.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα πηγαίνουν σε δυο κατευθύνσεις. Το 80% περίπου στο αναπτυξιακό και στις ανάλογες δράσεις και το 20% θα επιστρέφεται στη Basket League στις ομάδες που θα έχουν κάνει αλλαγές ξένων ή τέλος πάντων θα έχουν κάνει τις λιγότερες αλλαγές.

Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΚΑ-Η

«Το Νο1 είναι ότι το μπάσκετ μας ενώνει και δεν μας διχάζει. Χαίρομαι πάρα πολύ για την ανάδειξη σας στη νέα διοίκηση της Ενωσης, σας γνωρίζω και σας εκτιμώ όλους,  ακόμη και αυτούς που δεν εξελέγησαν.

Και τον Τρασάνη και τον Αλέκο (Κοτρωνόπουλο). Θεωρώ ότι όλοι μπορούν να συνεισφέρουν είτε έχουν εκλεγεί, είτε δεν έχουν εκλεγεί.

Εγώ αυτό έκανα στην ΕΟΚ δεν κοίταξα ποιοι εκλέχτηκαν, αλλά τους πήρα όλους μαζί και είπα «πάμε να φτιάξουμε το μπάσκετ». Εθελοντική προσφορά είναι και όχι αμειβόμενη».

Αυτά τόνισε ο Βαγγέλης Λιόλιος απευθυνόμενος στον νέο πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η, Παναγιώτη Λυκούδη και στα μέλη της νέας διοίκησης και πρόσθεσε:

«Πατήστε σε όλα τα καλά που έκανε η παλιά διοίκηση και αλλάξτε άμεσα ότι άσχημο έχει γίνει. Το μπάσκετ χρειάζεται νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Μη φοβηθείτε να κάνετε πράγματα, θα κάνετε λάθη σίγουρα.

Η δύναμη είναι να παραδεχτείς και να πεις «έκανα λάθος εκεί, το διορθώνω και πάω να το αλλάξω».  Η επόμενη χρονιά θα είναι εντελώς ξεχωριστή αγωνιστικά χρονιά για το Ελληνικό μπάσκετ και συνεπαίρνει όλες τις Ενώσεις και το γεγονός ότι στην ΕΣΚΑ-Η ανέλαβε νέα διοίκηση χαίρομαι πολύ γιατί θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί αυτές τις αλλαγές».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop