AstraZeneca: Απίστευτη καταγγελία 35χρονου που υπέστη δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο ΒΙΝΤΕΟ
Τι καταγγέλλει 35χρονος που υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του από την AstraZeneca
Ένας 35χρονος έχει προχωρήσει σε αγωγή κατά της AstraZeneca και κατά του ελληνικού Δημοσίου, αφού υποστεί δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού με το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca προχωρά στην απόσυρση του εμβολίου της. Η επίσημη αιτιολογία είναι λόγω του πλεονάσματος διαθέσιμων ενημερωμένων εμβολίων. Η σουηδοβρετανική εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση για την απόσυρση του εμβολίου στις 5 Μαρτίου και τέθηκε σε ισχύ από χθες, Τρίτη (07.05.2024). Όπως ανέφερε δεν θα κυκλοφορεί πια στην Ευρώπη.
«Αγωγή έχει γίνει και κατά της Astrazeneca και κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Το εμβόλιο μου δημιούργησε δύο θρομβώσεις, η μία ήταν στο αριστερό κάτω άκρο, στην κεντρική αρτηρία και η δεύτερη στην αριστερή μου καρωτίδα», τόνισε στο Live News ο Αλέξανδρος Μεταξάκης.
«Το εμβόλιο της Astrazeneca το έκανα στις 25 Απριλίου 2021. Στις 10 Μαΐου, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την πρώτη θρόμβωση, που παρουσιάστηκε περίπου 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό μου», υπογράμμισε.
Όπως είπε, οι αγωγές που έχει υποβάλει δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα, καθώς έχουν δοθεί δύο αναβολές που ζητήθηκαν από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμα φάκελος με τα έγγραφα. Υποτίθεται ότι δεν έχουν προλάβει να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα έγγραφα που έχω συγκεντρώσει εγώ για να καταθέσω την αγωγή».
«Τρία χρόνια τώρα, δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση και από το ελληνικό Δημόσιο να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να με πάρει να μου πει “είσαι καλά ρε φίλε, όλα καλά; Έχεις ξεπεράσει το πρόβλημά σου;”», σχολίασε ο κ. Μεταξάκης.
Για την αντιμετώπιση των δύο θρομβώσεων ο κ. Μεταξάκης νοσηλεύτηκε και υποβλήθηκε σε δύο πολύωρα χειρουργεία. Στη συνέχεια ακολούθησε αντιπηκτική αγωγή, η οποία, όπως ανέφερε, του δημιούργησε πρόβλημα στον αριστερό νεφρό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί άλλες 13 μέρες στο νοσοκομείο.
«Πλέον, η υγεία μου είναι μια χαρά. Κάνω τυπικούς ελέγχους αλλά όλα βαίνουν καλώς», επισήμανε, σημειώνοντας πως με τις αγωγές του ζητά αποζημίωση για ηθικές και σωματικές βλάβες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
iPad mini: Η Apple ετοιμάζει την πιο σημαντική αλλαγή που περιμέναμε χρόνια
Ένα γεμάτο τριήμερο και με διαγωνισμό δηλωτής στο Καλούσι ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
AirPods 5: Η Apple ίσως τα παρουσιάσει μαζί με τα νέα iPhone
Η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης επέστρεψαν στο μέρος όπου παντρεύτηκαν
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Razer Huntsman V3 Pro: Το πρώτο low-profile analog optical πληκτρολόγιο esports
