Αταλάντη: Μη κατάλληλα 38 κτίρια από τον σεισμό των 4,8 ρίχτερ
Σε πόσα κτίρια έχουν γίνει μέχρι τώρα αυτοψίες σε κτίρια, ύστερα από το μεγάλο σεισμό στην Αταλάντη.
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στα κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό των 4,8 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα.
Στην Αταλάντη, που χτυπήθηκε την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, από τον δυνατό σεισμό των 4,8 ρίχτερ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια.

Επίσης, εστάλη και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αυτοψίες σε 120 κτίρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, από τα οποία τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες).
Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε 3 σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτίρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με 3 κτίρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Πλήθος πιστών στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ροδιάς ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Γιορτή λήξης με συναυλία για τις Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων ΦΩΤ0
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
