Αθανασίου: «Σταθερά βήματα, απώλεια η αποχώρηση Μαρλαφέκα»

Ο πρόεδρος του ΑΣ Απόλλων για τις εκλογές, την επόμενη μέρα, την ΚΑΕ

ATANASIOU

«Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα προς το μέλλον, χωρίς υπαναχωρήσεις στο πλάνο που είχαμε καταρτίσει για την εξυγίανση του Συλλόγου όταν προ τετραετίας περίπου αναλάβαμε τη διοίκηση». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης του ΑΣ Απόλλων, Γιώργος Αθανασίου, ο οποίος έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες των «μελανόλευκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

-Περιμένατε όταν αναλάβατε να έχει φτάσει ο Απόλλων στο επίπεδο που είναι σήμερα; Δηλαδή να έχει επιστρέψει η ομάδα στη Basket League, να εξασφαλίσει με σχετική άνεση την παραμονή της και να υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα;

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο θαύμα. Καλά-καλά ούτε εμείς που είμαστε στη διοίκηση δεν πιστεύαμε ότι σε τρία χρόνια θα μπορούσε η ομάδα να επιστρέψει στην κατηγορία των μεγάλων του Ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα στις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Βέβαια αυτό ήταν αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς, πολλοί στήριξαν την προσπάθεια μας, ο κόσμος ήταν δίπλα μας και θα πρέπει να σταθώ στη σημαντική συμβολή του κ. Κώστα Μαρλαφέκα, που βοήθησε οικονομικά κυρίως, αλλά και σε τεχνοκρατικό επίπεδο για να γίνει το επιπλέον βήμα».

-Συνεπώς θεωρείται και μεγάλη απώλεια για τον Απόλλωνα το δεδομένο διαζύγιο με τον Έσπερο ΑΟΠΑ;

«Προσωπικά ναι, θεωρώ μεγάλη απώλεια την αποχώρηση του κ. Μαρλαφέκα. Δημιουργείται πλέον ένα κενό, το οποίο θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε. Γιατί κάποιοι που ουσιαστικά ώθησαν τον κ. Μαρλαφέκα σε αυτή την απόφαση δεν έχουν καν προτείνει εναλλακτική λύση».

-Ποιους εννοείτε, τι συνέβη;

«Τώρα δεν θα ήθελα δημοσίως να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Γνωρίζουν οι ίδιοι που τον ώθησαν στην έξοδο καλύτερα τι ακριβώς έγινε».

-Ο ΑΣ Απόλλων με την ΚΑΕ πώς προχωρούν;

«Πρόκειται για δύο διαφορετικές νομικές οντότητες. Όμως μιλάμε για την ίδια οικογένεια. Ο ΑΣ Απόλλων πρέπει να βοηθά και να στηρίζει όσο και όπως μπορεί την ΚΑΕ, όπως βοηθά και στηρίζει ο αδελφός τον αδελφό».

-Το βόλεϊ;

«Η γυναικεία ομάδα συμμετέχει στην Α2 Εθνική, η ομάδα Κ20 έφτασε για δύο σερί χρονιές στο φάιναλ-4 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Αυτό δεν το κατάφεραν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά το καταφέραμε εμείς. Θα συνεχίσουμε λοιπόν και στον χώρο του φιλέ με τον ίδιο ζήλο για να μπορούν τα κορίτσια να χαίρονται αυτό που αγαπούν και πάντα θα βλέπουμε ψηλά».

-Γιατί θέσατε εκ νέου υποψηφιότητα;

«Ο στόχος μας ως διοίκηση είναι τέλος της νέας διετίας να έχουμε εξοφλήσει όλες τις παλαιές φορολογικές μας υποχρεώσεις και να έχουμε αφαιρέσει κάποια σημαντικά βαρίδια από το παρελθόν. Θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση του τεχνικού τιμ των ακαδημιών του Συλλόγου. Από τις βασικές προτεραιότητες μας είναι να λειτουργούν υποδειγματικά οι ακαδημίες σε μπάσκετ και βόλεϊ, τα παιδιά μας να απολαμβάνουν με ασφάλεια αυτό που κάνουν και ο Σύλλογος να τα στηρίζει και να στηρίζεται σε αυτά».

-Τί περιλαμβάνει ο προγραμματισμός σας για την πρώτη ομάδα του μπάσκετ γιατί ο Απόλλων και ο κόσμος του με αυτή είναι κυρίως συνυφασμένος;

«Να μην κρυβόμαστε, η επιστροφή μας στη Basket League ήλθε λιγάκι ξαφνικά και αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να προγραμματίζουμε κάθε βήμα της ομάδας με πολύ μεγάλη προσοχή. Ετσι θα επιτευχθεί ο μεγάλος μας στόχος, που είναι η ομάδα να παρουσιάζεται πάντα δυνατή εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».