Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Νιώθω τρόμο και που είμαι έξω» λέει η 22χρονη τραυματίας – ΒΙΝΤΕΟ

Η 22χρονη  που τραυματίστηκε με το τρενάκι στο “Allou Fun Park” περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, ενώ σήμερα στο σημείο του ατυχήματος έγινε και δεύτερη αυτοψία.

Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Νιώθω τρόμο και που είμαι έξω» λέει η 22χρονη τραυματίας - ΒΙΝΤΕΟ

Σε δεύτερη αυτοψία προχώρησε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των ανθρώπων που τραυματίστηκαν στο υδάτινο τρενάκι του «Allou Fun Park», καθώς βρέθηκαν κάποια ευρήματα από την έρευνα.

«Σίγουρα πήγε καλά η έρευνα. Έχουμε κάποια ευρήματα. Το τελικό πόρισμα θα αργήσει ενδεχομένως, αλλά πάντως το τι περίπου έχει συμβεί το έχουμε καταλάβει. Αποκλείσαμε διάφορες περιπτώσεις. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα και νομίζω ότι είμαστε κοντά στην αλήθεια. Και ξέρουμε ότι δεν είναι ένα άλυτο μυστήριο.

Ξέρουμε ότι θα υπάρξει λύση και απάντηση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Λακαφώσης, τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των τραυματιών.

Η 22χρονη Γεωργία που τραυματίστηκε στο ατύχημα με το τρενάκι στο “Allou Fun Park”μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

«Άρχισα να θυμάμαι στο φορείο και εκεί είναι οι πρώτες εικόνες. Δεν θυμάμαι που πήγαμε εάν παίξαμε πριν. Δεν θυμάμαι τίποτα. Νιώθω τρόμο γενικά. Αυτές τις μέρες νιώθω τρόμο και που είμαι έξω» περιέγραψε η 22χρονη, ενώ η μητέρα της δηλώνει ότι «τα παιδιά πήγαν για να διασκεδάσουν και τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε δόξα τω Θεώ, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ χειρότερα, να έχουμε χάσει τα παιδιά μας»

Ο δικηγόρος των οικογενειών κάνει λόγο για στοιχεία που θα οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη. «Πολύ αποδεικτικό υλικό από τη δική τους φαρέτρα με δικά τους όπλα. Δηλαδή αυτοπυροβολούνται με όσα στοιχεία έχουν ως τώρα. Και βγαίνουν και περισσότερα», λέει στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος των οικογενειών των τραυματιών, Βασίλης Καπερνάρος.

Το παιχνίδι δεν λειτουργεί από την ημέρα του ατυχήματος. Τα τρία παιδιά έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και η 21χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Στην βάρκα έπρεπε να ήταν 3 και όχι 4 επιβάτες» καταγγέλλει ο δικηγόρος των τραυματιών

Ο δικηγόρος των τραυματιών από το ατύχημα στο Allou Fun Park, Βασίλης Καπερνάρος, καταγγέλλει ότι η “λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού γινόταν κατά πλήρη παράβαση των όρων ασφαλούς λειτουργίας του”.

O Βασίλης Καπερνάρος στην ανακοίνωση του, αποκαλύπτει έγγραφο από την έκθεση της ελέγκτριας εταιρείας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, όπου αναγράφεται ότι έπρεπε να επιβαίνουν τρία άτομα ανά βάρκα, ενώ την ώρα του ατυχήματος ήταν μέσα τέσσερα άτομα.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται επί σκοπώ όπως διευκρινιστούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα στο πάρκο ψυχαγωγίας, λόγω εγκληματικών παραλείψεων των αρμοδίων, ξαναδιαβάσαμε από το δελτίο τύπου της TUV HELLAS (ιδιωτική εταιρεία ελέγχου και ασφάλειας) της 7ης Σεπτεμβρίου τα παρακάτω:

«Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών.

Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.
Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του. […]».

Εκ των ανωτέρω καθίσταται αντιληπτό ότι η αρμόδια ιδιωτική εταιρεία ελέγχου, ισχυρίζεται ότι όλα την ημέρα του συμβάντος ήταν καλώς καμωμένα και επί της ουσίας «αθωώνει» την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ψυχαγωγικού πάρκου, διαπιστώνοντας «ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας» & «καλή κατάσταση και ασφαλή λειτουργία του εν λόγω παιχνιδιού».

Μάλιστα η ελέγκτρια εταιρεία, προς επίρρωση των ισχυρισμών της επικαλείται την τελευταία έκθεση που είχε εκπονήσει για το εν λόγω παιχνίδι, την 23/6/2022.
Έχουμε στα χέρια μας αντίγραφο της, ως άνω, αναφερόμενης έκθεσης, εντός της οποίας, μεταξύ άλλων, ρητώς αναφέρεται:

Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Νιώθω τρόμο και που είμαι έξω» λέει η 22χρονη τραυματίας - ΒΙΝΤΕΟ

Κατόπιν των ανωτέρω είναι πασιφανές ότι η λειτουργία του εν λόγω παιχνιδιού γινόταν κατά πλήρη παράβαση των όρων ασφαλούς λειτουργίας του αφού εντός της βάρκας επέβαιναν 4 άτομα την ίδια στιγμή που η ελέγκτρια εταιρεία αναγράφει στην από 23/6/2022 ότι οι επιβάτες έπρεπε να είναι 3!!!

Παρά την εκπόνηση της συγκεκριμένης έκθεσης από την ως άνω ελέγκτρια εταιρεία, οι εκπρόσωποι της, διά δελτίου τύπου, διατρανώνουν την τήρηση των όρων ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Για ποιόν άραγε λόγο, η συγκεκριμένη ελεγκτική εταιρεία, ψεύδεται και προσπαθεί να παραπλανήσει τις αρμόδιες εισαγγελικές και δημόσιες αρχές; Για ποιον λόγο, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι επιβαίνοντες ήταν 4, ενώ οι όροι ομαλούς λειτουργίας επιτάσσουν 3, και οι αρμόδιοι της εταιρείας των γνωρίζουν αυτό, επιδιώκουν θρασύτατα να στρεβλώσουν την αλήθεια, εις βάρος 4 παιδιών αλλά και εις βάρος του συνόλου των πολιτών της Χώρας, οι οποίοι ενδεχομένως θα μπορούσαν να βρεθούν στην θέση των νυν θυμάτων;

Το παρόν αφιερώνεται στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Γενική Διεύθυνση Βιομηχανικών υποδομών και επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα περαιτέρω που θα ακολουθήσουν”.

 

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments