Αυγενάκης από Μεσολόγγι: «Παράθυρο» για νέο χρήμα σε αγρότες, συνάντηση με Φίλια

Ο Αδρέας Φίλιας είδε τον Λευτέρη Αυγενάκη στο γειτονικό Μεσολόγγι

Αυγενάκης
Θετικά ήταν τα μηνύματα από την προχθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Η «Πελοπόννησος» είχε προαναγγείλει τη συνάντηση των δύο πλευρών που έγινε, προχθές στο Μεσολόγγι, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Λευτέρη Αυγενάκη στην Αιτωλοακαρνανία με αφορμή της ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο Ανδρέας Φίλιας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό στο γραφεία του αντιπεριφειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτη, του έθεσε τα εξής θέματα:

-Ζήτησε να δοθεί νέα οικονομική επιχορήγηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στα σχέδια βελτίωσης, κάτι που ο Αυγενάκης φέρεται να εξετάζει θετικά και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

-Εθεσε το θέμα για την αναθεώρηση της ενίσχυσης στα βοσκοτόπια με τον Λευτέρη Αυγενάκη να απονέμει τα εύσημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τον διαγωνισμό παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό.

-Εθεσε το θέμα με το νερό και τη λειψυδρία που είναι έντονη σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με τον υπουργό να αναφέρει ότι είναι ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου και ετοιμάζονται αλλαγές στη διαχείριση του νερού.

-Εθεσε το ζήτημα της δακοκτονίας που απασχολεί πολλούς αγρότες.

Ο αντιπερεφειρειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας, δήλωσε στην «Π»: «Με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη στην περιοχή, συναντηθήκαμε και του θέσαμε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Ο υπουργός μάς ενημέρωσε ότι θα εξετάσει σε βάθος τα αιτήματά μας και θα κάνει ό,τι καλύτερο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο για τους αγρότες της περιοχής μας και θα είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο».

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop