Αύγουστος Κορτώ: «Κάθε έγκλημα κατά των γυναικών μού ήταν δύσκολο να μην το πάρω προσωπικά»

Ο αγαπημένος συγγραφέας έδωσε μία εκ βαθέων συνέντευξη μιλώντας για τον παράλληλο κόσμο, στον οποίο αναγκάζονται οι γυναίκες να ζουν, αλλά και στον αλκοολισμό και τη διπολική διαταραχή που υπάρχει στη ζωή του.

korto

Ο Αύγουστος Κορτώ, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Η μικρή λέξη αγάπη», μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την καινούρια του συγγραφική προσφορά, αλλά πολύ περισσότερο για πτυχές της κοινωνίας και της προσωπικής του ζωής.

Από την ηλικία των 35 ετών, που έκανε το πρώτο του best seller της ζωής του, με την «Κατερίνα», ο συγγραφέας έχει αποκτήσει ένα αναγνωστικό που τον ακολουθεί και δείχνει μία συγκινητική αναγνωστική αφοσίωση στις ιστορίες που σκαρφίζεται κάθε φορά.

«”Η μικρή λέξη αγάπη” είναι διαφορετική στη δημιουργία και συγγραφή της, καθώς συνετέλεσαν παράγοντες εξωγενείς. Αναφέρομαι σε όλα τα περιστατικά βίας, έμφυλης βίας κατά των γυναικών που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Έτσι και αλλιώς, στην Ελλάδα και όχι μόνο, οι γυναίκες απαρτίζουν τον μεγάλο όγκο του αναγνωστικού κοινού και αυτό είναι ένα βιβλίο που σαφώς μιλάει περισσότερο στις γυναίκες, γιατί ζουν σ’ έναν κόσμο παράλληλο από το δικό μας. Τι θέλω να πω; Εγώ ποτέ, έχοντας κανονίσει να πάω σ’ ένα μπαρ, δεν σκέφτηκα αν τα ρούχα μου μπορεί να κληθούν ως προκλητικά. Ποτέ γυρνώντας βράδυ σπίτι μου δεν γύρισα να δω αν κάποιος με ακολουθεί ούτε βγάζω τα κλειδιά μου από την τσέπη δύο λεπτά νωρίτερα, ώστε να προλάβω να μπω στην πολυκατοικία αν όντως κάποιος με ακολουθεί. Αυτή είναι η καθημερινότητα των γυναικών».

Παράλληλα, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε για τη μητέρα του που ήταν διπολική αλλά και για τη δική του μάχη με τη νόσο. «Όπως πολύ διπολικοί και δη αρρύθμιστοι, γιατί η μητέρα μου ήταν παραμελημένη, δεν έβλεπε ψυχίατρο, έπαιρνε χάπια στα κουτουρού κι ήταν αλκοολική, όπως κι εγώ είμαι διπολικός κι αλκοολικός. Η μητέρα μου δεν είχε φίλτρο. Ήταν ένας άνθρωπος, που η ψυχή του δεν είχε δέρμα. Ήταν τελείως απογυμνωμένη. Μου μιλούσε για τα αισθήματά της, τη ζωή, τον κόσμο από πολύ νωρίς σαν να ήμουν ενήλικας. Είμαι ένας άνθρωπος που επίσης δεν έχω φίλτρο. Δεν έχω κανένα δισταγμό να μοιραστώ ένα προσωπικό βίωμα με 150.000 ανθρώπους γιατί αισθάνομαι κι είμαι ελεύθερος. Νιώθω κι ένα χρέος να μιλώ για τη ψυχική νόσο, για τη θεραπεία, για τα άκρα γιατί το στίγμα στην Ελλάδα είναι ακόμα πάρα πολύ βαρύ» εξομολογήθηκε ο ίδιος.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ