Αύγουστος Κορτώ: Νιώθω ένα χρέος να μιλάω για την ψυχική νόσο, το στίγμα στην Ελλάδα είναι ακόμα βαρύ

O Αύγουστος Κορτώ έδωσε συνέντευξη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, «Η μικρή λέξη αγάπη», μίλησε για τη διπολική διαταραχή και τον αλκοολισμό.

ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ

Ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στη διπολική διαταραχή και τον αλκοολισμό.

Όπως είπε, τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του έδιναν μάχη με τη συγκεκριμένη ψυχική διαταραχή, αλλά και με το αλκοόλ. Νιώθει λοιπόν, την ανάγκη να μιλάει ανοιχτά για αυτά τα θέματα και να βοηθήσει να εξαφανιστεί το στίγμα που επικρατεί.

«Όπως πολλοί διπολικοί και αρρύθμιστοι, γιατί η μητέρα μου ήταν παραμελημένη, δεν έβλεπε ψυχίατρο, έπαιρνε χάπια στα κουτουρού κι ήταν αλκοολική. Όπως κι εγώ είμαι διπολικός κι αλκοολικός»,Όπως κι εγώ είμαι διπολικός κι αλκοολικός», είπε αρχικά.

 

«Η μητέρα μου δεν είχε φίλτρο. Ήταν ένας άνθρωπος που η ψυχή του δεν είχε δέρμα, ήταν τελείως απογυμνωμένη. Μου μιλούσε για τα αισθήματά της, για τη ζωή και τον κόσμο από πολύ νωρίς. Σαν να ήμουν ενήλικας», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, τόνισε πως δεν διστάζει ποτέ να μιλήσει ανοιχτά για τα προσωπικά του βιώματα, καθώς θέλει να εξαφανιστεί το στίγμα που επικρατεί γύρω από τις ψυχικές νόσους.

«Είμαι ένας άνθρωπος που επίσης, δεν έχω φίλτρο όπως κι η μητέρα μου. Δεν έχω κανέναν δισταγμό να μοιραστώ το προσωπικό μου βίωμα με 150.000 ανθρώπους, γιατί αισθάνομαι και είμαι ελεύθερος. Νιώθω και ένα χρέος να μιλάω για την ψυχική νόσο, τη θεραπεία και τα άκρα, γιατί το στίγμα στην Ελλάδα είναι ακόμα πολύ βαρύ», είπε κλείνοντας ο Αύγουστος Κορτώ.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ