Μπάιντεν: Βρήκαν απόρρητα έγγραφα στο γκαράζ του σπιτιού του – Τι απαντά ο Λευκός Οίκος

Άκρως απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν σε γραφείο του Τζο Μπάιντεν – Περιείχαν «ευαίσθητες» πληροφορίες για Κίνα, Ιράν και… πυρηνικά
Τα έγγραφα βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ στο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

biden

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Λευκό Οίκο, καθώς στην κατοχή του Τζο Μπάιντεν, και συγκεκριμένα στο γκαράζ του σπιτιού του, βρέθηκε σήμερα (12/01) ένα νέο πακέτο με απόρρητα έγγραφα.

Άκρως απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν σε γραφείο του Τζο Μπάιντεν – Περιείχαν «ευαίσθητες» πληροφορίες για Κίνα, Ιράν και… πυρηνικά
Τα έγγραφα βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ στο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Όπως σχολίασε ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Σάουμπερ, τα εν λόγω αρχεία παραδόθηκαν αμέσως στα Εθνικά Αρχεία ενώ ενημερώθηκε και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Για την ώρα, δεν έχει γίνει σαφές ποιες πληροφορίες περιείχαν τα αρχεία αλλά και το πότε βρέθηκαν.

«Οι δικηγόροι ανακάλυψαν μεταξύ προσωπικών και πολιτικών εγγράφων έναν μικρό αριθμό πρόσθετων αρχείων της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν με απόρρητες σημάνσεις. Όλα εκτός από ένα από αυτά τα έγγραφα βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ της κατοικίας του Προέδρου. Ένα έγγραφο που αποτελείται από μία σελίδα ανακαλύφθηκε ανάμεσα σε αποθηκευμένα υλικά σε ένα διπλανό δωμάτιο. Η διοίκηση συνεργάστηκε πλήρως για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία τυγχάνουν της πρέπουσας διαχείρισης», σημείωσε ο Σάουμπερ.

Η απάντηση Μπάιντεν

Σύμφωνα με το BBC, από την πλευρά του ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε ότι, «τα έγγραφα ήταν σε ένα κλειδωμένο γκαράζ, όχι στον δρόμο. Ο κόσμος ξέρει ότι παίρνω στα σοβαρά το απόρρητο υλικό», ενώ πρόσθεσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές που διενεργούν την έρευνα.

Το πρώτο πακέτο αρχείων βρέθηκε, μία εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου (2/11) σε μία κλειδωμένη ντουλάπα στο Κέντρο Penn Biden στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πιστεύεται ότι περιείχε πληροφορίες για το Ιράν, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και προσωπικές οικογενειακές πληροφορίες.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments