Μπακογιάννης: Η Αθήνα χρειάζεται συστηματική, προληπτική αστυνόμευση BINTEO

«Η ουσία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα. Το να προσπαθούμε να το κόψουμε ή ράψουμε στα μέτρα της οποιαδήποτε ιδεολογικής μας θέσης κάνει κακό. Έχουμε ένα μέτωπο κατά της βίας, κατά του μίσους» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης..

Μπακογιάννης,Αθήνσ

Για το πρόβλημα με τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας όπου η εγκληματικότητα ανθεί, αλλά και τη «μεταμόρφωση» του κέντρου μέσω του προγράμματος «Πρόσοψη» μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Δεν τα είχαμε χάσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να τα βρούμε. Έχουμε ένα αντικειμενικό πρόβλημα που απαιτεί αντικειμενική λύση. Λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι η Αθήνα έχει ανάγκη περισσότερη αστυνόμευση. Η Αθήνα έχει 129 γειτονιές. Ο δήμος έχει όρια σε αυτά που μπορεί να κάνει, αν δεν έχει τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εμείς λέμε ότι η Αθήνα χρειάζεται συστηματική, προληπτική αστυνόμευση. Δε γίνεται δουλειά με μια επιχείρηση. Από το 2019 έχουμε συστήσει το Κέντρο Καθημερινότητας όπου γίνεται συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άρα έχουμε την επιτελική δομή. Όταν βλέπουμε ότι η προσπάθεια που έγινε, αυτό που χτίζαμε σιγά – σιγά γκρεμίζεται, πρέπει να κάνουμε κάτι. Χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς, στην πόλη, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια» εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο Mega.

«Πρέπει να χτυπήσουμε το εμπόριο στην Ομόνοια που καταστρέφει την πόλη»

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ομόνοια, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι «στην Ομόνοια έχουμε τη νέα πλατεία, το νέο σιντριβάνι. Έχουμε πάνω από 25 νέα ξενοδοχεία στην περιοχή. Φέτος θα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από ποτέ. Οι πιάτσες δημιουργούνται γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση. Εμείς έχουμε δημιουργήσει τις δομές μας. Υπάρχει ένα κρεβάτι για κάθε άστεγο. Έχουμε μια νέα δομή για τους άστεγους εξαρτημένους από ουσίες. Έχουμε το Street Work, δεκάδες άνθρωποι έχουν κερδίσει το δικαίωμα στη ζωή. Το άλλο κομμάτι είναι πως πρέπει να χτυπήσουμε το εμπόριο που κάνει τη μεγάλη ζημιά και καταστρέφει την πόλη».

«Ως δήμος, είμαστε ο δήμος όλων των Αθηναίων. Έχουμε πρόβλημα με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Μας ενδιαφέρει η εφαρμογή του νόμου σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, και αυτό δεν έχει σχέση με το χρώμα του δέρματος, το θρήσκευμα, την καταγωγή. Η ουσία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα. Το να προσπαθούμε να το κόψουμε ή ράψουμε στα μέτρα της οποιαδήποτε ιδεολογικής μας θέσης κάνει κακό. Έχουμε ένα μέτωπο κατά της βίας, κατά του μίσους» πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα «Πρόσοψη» θα αναβαθμίσει αισθητικά την Αθήνα

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε και για το πρόγραμμα «Πρόσοψη», που προβλέπει την επιδότηση των ιδιοκτητών ακινήτων της πρωτεύουσας, προκειμένου να αποκαταστήσουν, να συντηρήσουν και να αναβαθμίσουν αισθητικά τις προσόψεις των κατοικιών τους.

«Όλοι μιλάμε για μια γκρίζα πόλη που δεν μπορεί να αλλάξει. Εμείς έχουμε το νέο πρόγραμμα Πρόσοψη, στο www.prosopsi.gr μπορεί κάποιος να δει πώς μπορεί να εξασφαλίσει μια χρηματοδότηση που καλύπτει μέχρι και το 60% του κόστους για να βάψεις την πολυκατοικία αλλά και να την αποκαταστήσεις. Μέσα στις δαπάνες, είναι από τις τέντες και τις κεραίες, τις φθορές που μπορεί να έχει η πρόσοψη ενός κτιρίου, μέχρι και το πράσινο στα μπαλκόνια. Το πρόγραμμα έχει ανοίξει εδώ και μέρες, έχουμε ήδη δεκάδες αιτήσεις, έχουμε εγκρίνει πάνω από 50» εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης.

«Από το 2000 μέχρι σήμερα, δύο στους πέντε Αθηναίους έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Εμείς επενδύουμε στην καθημερινότητα. Στα πεζοδρόμια, στις ασφάλτους, σε όλα τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ