Μπακογιάννης και Άνταμς υπέγραψαν Σύμφωνο Αδελφοποίησης ανάμεσα σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

Εγκάρδιο κλίμα ανάμεσα στους δημάρχους των δύο πόλεων.

mpakogiannis

Αθήνα και Νέα Υόρκη ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά, παρά τη χιλιομετρική απόσταση που τις χωρίζει, μιας που σήμερα Πέμπτη (1/12) οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Κώστας Μπακογιάννης και Έρικ Άνταμς υπέγραψαν το Σύμφωνο Αδελφοποίησης.

Ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, ότι τις δύο πόλεις, μολονότι τις χωρίζει ο ωκεανός, τις ενώνει ο κοινός στόχος για τη Δημοκρατία και την εξάλειψη των ανισοτήτων. «Από τον Παρθενώνα μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας και από την Αστόρια μέχρι το Κουκάκι, είμαστε υπερήφανοι που δίνουμε την ευκαιρία στους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Νέας Υόρκης να δουν τις δύο πρωτεύουσες της καρδιάς τους να έρχονται ακόμη πιο κοντά», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Άνταμς τόνισε ότι η Νέα Υόρκη είναι η Αθήνα της Αμερικής διότι και οι δύο πόλεις πιστεύουν στις αξίες της Δημοκρατίας, στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στόχος θα πρέπει να είναι οι δύο πόλεις να συνεργαστούν για να επιλύσουν τα ίδια προβλήματα, για να γίνουν πόλεις-παράδειγμα σε όλη την υδρόγειο, όπως σημείωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Η συνάντηση ξεκίνησε στο δημαρχιακό μέγαρο με την επίδειξη του ψηφιακού πίνακα που αφορά τη διεκπεραίωση των αιτημάτων των δημοτών της πρωτεύουσας.

Ο κ. Άνταμς βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Combat Antisemitism Movement (CAM) και το Centre for Jewish Impact, σε συνεργασία με τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής.

Η ανάρτηση από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

«Με μεγάλη υπερηφάνεια η Αθήνα φιλοξενεί την Σύνοδο Κορυφής των Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού.

Το μίσος δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας και της δημοκρατίας ιστορικά και διαχρονικά είναι συνώνυμη της ασφάλειας και της ελευθερίας για όλες και όλους».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments