Μπαλάσκας για εκτέλεση Μπερδέση: Εγινε για να μην ανοίξουν στόματα

image 634477

Για τις αλλεπάλληλες εκτελέσεις που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο έναν μήνα μίλησε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», σχολίασε πως «ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου πιστοποιημένο και από τη μεθοδολογία του. Μετά τον φάκελο που έδωσε ο υπουργός στις δικαστικές αρχές, τους έχει πιάσει όλους μιας πρεμούρα να ξεκαθαρίσουν τις υποθέσεις τους. Δεν γίνεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά για να μην ανοίξουν στόματα. Ο συγκεκριμένος πυγμάχος είχε διάφορες αμαρτίες στην πλάτη του, αλλά ήταν σε μια περίοδο ηρεμίας».

«Οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά δεν μπορούν να τροποποιήσουν ή να σβήσουν το παρελθόν τους. Στη μαφία υπάρχουν κανόνες. Όταν παραβιάζονται, κάποιοι πεθαίνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν γερνάνε ποτέ, έχουν ημερομηνία λήξης. Σίγουρα κάποιες υποθέσεις από το παρελθόν τον κυνηγούσαν, σίγουρα κάποια πράγματα γνώριζε, σίγουρα κάποιοι αισθάνονταν απειλή από τα όσα θα μπορούσε να πει αυτός ο άνθρωπος», εξέφρασε ο κ. Μπαλάσκας σχετικά με τη δολοφονία Μπερδέση.

«Παλαιότερα υπήρχε ένας κώδικας αλλά κάποιοι τον έσπασαν»

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλάσκας έκανε μια αναδρομή σε παλαιότερα περιστατικά. «Έχει ξαναγίνει στα τέλη της δεκαετίας του 1990 αυτό που γίνεται τώρα, υπήρχε έξαρση που φαγώθηκαν οικογένειες ολόκληρες. Εύχομαι να μην πέσει κανένα περιπολικό επάνω σε αυτούς τους αδίστακτους κακοποιούς. Φοβάμαι για τους συναδέλφους. Αυτοί ζουν ανάμεσά μας. Υπήρχε μια παλιά πρακτική: Οι πληρωμένοι εκτελεστές να έρχονται από το εξωτερικό. Οι πολίτες δεν είναι ανυπεράσπιστοι. Ανυπεράσπιστοι είναι όσοι είχαν κάποιο παρελθόν και είναι μέσα σε αυτή τη μηχανή και αλέθονται».

«Παλαιότερα υπήρχε ένας κώδικας ακόμα και σε αυτού του τύπου τις δολοφονίες. Ο κώδικας ήταν ότι όταν υπάρχουν άλλοι μπροστά δεν το κάνουμε. Κάποιοι, για να ξεμπερδεύουν με τη δουλειά, έσπασαν αυτό τον κώδικα και αυτό προβληματίζει. Μέσω εξοστρακισμού μπορεί να σκοτωθεί ένας αθώος άνθρωπος, ένα παιδί. Υπάρχουν συμβόλαια θανάτου που έχουν εξιχνιαστεί. Το πραγματικό πρόβλημα στα συμβόλαια θανάτου είναι ότι δεν γίνεται από ντόπιους κακοποιούς. Έρχονται από αλλού, το κάνουν και φεύγουν, και όλο αυτό κανονίζεται μέσω διαδικτύου», συνέχισε ο ίδιος.

«Ας φανταστούμε το πληρωμένο συμβόλαιο σαν έναν άνθρωπο που έχει πάρει μία πέτρα και την πετάει σε ένα κεφάλι ενός ανθρώπου. Μπορεί να βρούμε την πέτρα, αλλά για εμάς το πιο σοβαρό είναι να βρούμε ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί που το κάνουν είναι συμπολίτες μας, επιχειρηματίες, κακοποιοί Έλληνες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

καντινες
ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
pizap 73