Αχαΐα: Μπαράζ ελέγχων από την ΕΛΑΣ – Πάνω από 1.000 το τριήμερο εντατικοποίηση ενόψει Πρωτοχρονιάς

Το μπαράζ των ελέγχων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και τις επόμενες ημέρες.

Αχαΐα: Μπαράζ ελέγχων από την ΕΛΑΣ - Πάνω από 1.000 το τριήμερο εντατικοποίηση ενόψει Πρωτοχρονιάς

Η αυστηροποίηση και η εντατικοποίηση των ελέγχων που είχε προαναγγελθεί και από την τοπική ΕΛΑΣ καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και ανάσχεσης της μετάλλαξης «Oμικρον» αλλά και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας που έχει στη διάθεση της η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και αφορούν το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα από το τις 6 το πρωί της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου, Παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τις 6π.μ. της Δευτέρας 27 του μήνα, διενεργήθηκαν συνολικά 1.157 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από πεζούς και επιβάτες οχημάτων και 10 πρόστιμα σε ιδιοκτήτες, υπαλλήλους και πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας και στέρηση πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από πελάτες. Το βράδυ της Κυριακής, στην Κάτω Αχαΐα συνελήφθη γυναίκα ως προσωρινά υπεύθυνη επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, εντοπίσθηκαν τρεις θαμώνες που δεν κατείχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ στους πελάτες επιδόθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, στον καθένα. Επιπλέον, το τελευταίο τριήμερο διαπιστώθηκαν 5 παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου.

Χθες, στο κέντρο της Πάτρας, συνεχείς ήταν οι έλεγχοι για τη υποχρεωτική χρήση μάσκας με μαρτυρίες να αναφέρουν στην «Π» πως οι αστυνομικοί όπου εντόπιζαν παραβάτη με συνοπτικές διαδικασίες τον σταματούσαν, τηρώντας τα προβλεπόμενα.

Το μπαράζ των ελέγχων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και τις επόμενες ημέρες και στο επίκεντρο των ενισχυμένων και με πεζές περιπολίες κλιμακίων της Αστυνομίας, θα εξακολουθούν να βρίσκονται χώροι που προσελκύουν πολίτες, πολυκαταστήματα, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, κέντρα διασκέδασης και κλαμπ.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments