Μπαρής: Βάζει τον Ερύμανθο στη νέα εποχή – Αλλάζουν όλα στην ύδρευση με νέα τεχνολογία

Ο Δήμος Ερυμάνθου είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει αληθινή αναβάθμιση στις υποδομές ύδρευσής του, καθώς μετά τη σύμβαση για αντικαταστάσεις δικτύων 16 χιλιομέτρων, προχωρά και στην εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας.

Δήμος Ερυμάνθου

Στη νέα εποχή ελέγχου του δικτύου ύδρευσης είναι έτοιμος να περάσει ο Δήμος Ερυμάνθου, καθώς ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την εύρεση αναδόχου που θα προμηθεύσει το Δήμο με σύστημα τηλεμετρίας, αυτοματισμού, εξοικονόμησης ενέργειας και ελέγχου διαρροών.

Είναι αλήθεια πως ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια είχαν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα σε ζητήματα ύδρευσης σε πολλά χωριά του Δήμου Ερυμάνθου. Το νέο έργο αναμένεται να βοηθήσει ώστε να γίνεται απομακρυσμένος έλεγχος στο δίκτυο ύδρευσης, που θα βοηθά στον πιο γρήγορο εντοπισμό των βλαβών άρα και την επίλυσή τους.

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 2.065.867,28 ευρώ με ΦΠΑ και με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προμηθευτεί ο Δήμος αλλά και να εγκατασταθούν 109 θέσεις εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ερυμάνθου, απ’ όπου θα παρέχεται τοπικός έλεγχος, τηλεχειρισμός και αυτόνομος τοπικός αυτοματισμός. Οι εγκαταστάσεις αυτές αφορούν 11 γεωτρήσεις, 39 δεξαμενές, 4 αντλιοστάσια και 55 εισόδους σε οικισμούς.

Δήμος Ερυμάνθου

Θόδωρος Μπαρής

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου που θα τοποθετηθεί στην έδρα του Δήμου στη Χαλανδρίτσα και απ’ όπου θα εκτελείται η παρακολούθηση του συνόλου του εγκατεστημένου συστήματος αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης.

Επίσης, πέραν του Κεντρικού Σημείου Ελέγχου που θα εγκατασταθεί στην Χαλανδρίτσα, προβλέπεται η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης των παραμέτρων λειτουργίας του δικτύων από κάθε «πρωτεύουσα» των πρώην Καποδιστριακών Δήμων ή Κοινοτήτων ήτοι στο Καλέντζι, στο Λεόντιο και το Σταυροδρόμι μέσω του διαδικτύου από υφιστάμενους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δήμου.

Επίσης η συνολική εποπτεία των Δικτύων θα είναι εφικτή μέσω ενός Φορητού Σταθμού Ελέγχου και Προγραμματισμού από laptop. Τέλος, στο πλαίσιο του έργου συμπεριλαμβάνεται η εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας και η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος για ένα μήνα.

Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων θα κατατίθενται μέχρι το τέλος του 2022 και θα προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες από τις 5 Ιανουαρίου που θα ανοίξουν οι προσφορές.

«ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ» ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

Εξ άλλου, πριν μερικές ημέρες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέγραψε σύμβαση για αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης μήκους 16 χιλιομέτρων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.624.400 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υλοποιείται με την επίβλεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση τμημάτων και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης των οικισμών της Δ.Ε. Φαρρών, Τριταίας, Καλεντζίου και Λεοντίου. Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης περιλαμβάνει: την αντικατάσταση τμημάτων αγωγών, συνολικού μήκους 16.215m, την τοποθέτηση 7 νέων μεταλλικών δεξαμενών, την επισκευή υφιστάμενης υδρομάστευσης, τον σχεδιασμό και κατασκευή νέας υδρομάστευσης, μικρής δεξαμενής και Α/Σ και την αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού διαφόρων Α/Σ ύδρευσης.

Συγκεκριμένα θα γίνουν αντικαταστάσεις των αγωγών και των δεξαμενών στις τοπικές κοινότητες: Καλεντζίου, Λεοντίου, Δεμεστίχων, Αγίας Μαρίνας, Βελιμαχίου, Ρουπακιάς, Χιόνας, Μάνεσι Πατρών, Καλουσίου, Πλατανόβρυσης, Σταροχωρίου, Κάλανου, Καλάνιστρας, Καταρράκτου, Κριθαρακίων, Κομπιγαδίου και Χρυσοπηγής.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments