Μπαρτσελόνα: Ο Πικέ ανακοίνωσε πως σταματάει τώρα το ποδόσφαιρο
Τέλος εποχής για τον Ζεράρ Πικέ! Μετά από 14 σερί χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και 25 χρόνια συνολικά στον καταλανικό σύλλογο, ο Καταλανός κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, με τον 35χρονο να κάνει γνωστό μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter πως το ματς με την Αλμερία το ερχόμενο Σάββατο (5/11, 22:00) θα είναι το τελευταίο του στο “Καμπ Νόου”.
“Κούλερς, ειμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο.
Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα.
Οτι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου. Ότι θα έπαιζε δίπλα στους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, ότι θα γινόταν ένας από τους αρχηγούς, ότι θα έκανε φίλους για μια ζωή”, τόνισε αρχικά ο Πικέ μέσω μηνύματός του στην προσωπική σελίδα του στο Twitter, και συνέχισε:
“Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που ήρθα στην Μπαρτσελόνα. Έφυγα και γύρισα. Το ποδόσφαιρο μού έδωσε τα πάντα, η Μπαρτσελόνα μού έδωσε τα πάντα, εσείς οι οπαδοί μού δώσατε τα πάντα. Και τώρα που τα όνειρα αυτού του μικρού παιδιού έχουν γίνει πραγματικότητα, θέλω να σας πω ότι αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το ταξίδι.
Πάντα έλεγα ότι δεν θα υπάρξει άλλη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα και έτσι θα γίνει. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι το τελευταίο μου στο Καμπ Νόου. Θα γίνω ένας απλός οπαδός. Θα υποστηρίζω την ομάδα, θα μεταφέρω την αγάπη για την Μπαρτσελόνα στα παιδιά μου, όπως έκανε η οικογένειά μου σε εμένα.
Και με ξέρετε. Αργά ή γρήγορα, θα γυρίσω. Θα σας δω στο Καμπ Νόου. Ζήτω η Μπαρτσελόνα, πάντα”.
Σημειώνεται πως ο Πικέ θα αποχωρήσει από τους μπλαουγκράνα έχοντας ζήσει μαζί της στιγμές δόξας και υπερηφάνειας, κατακτώντας συνολικά 24 τίτλους: 8 πρωταθλήματα Ισπανίας, 7 Κύπελλα Ισπανίας, 3 Champions League, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Η Xiaomi παρουσιάζει τον Xring 03 και ξοδεύει εκατομμύρια για να μη χρειάζεται τους άλλους
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Πατρών διοργανώνει εκδηλώσεις
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Νέο AI μοντέλο της Alibaba φτιάχνει κινηματογραφικά βίντεο 30 δευτερολέπτων
Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Ο πόλεμος άλλαξε για πάντα: Ρωσικό drone με χειριστή το AI σκότωσε αμάχους
