Μπεν-Γκβιρ σε ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα: «Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες εδώ»
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ εμφανίζεται σε βίντεο με δεκάδες συλληφθέντες ακτιβιστές, μετά την αναχαίτιση της αποστολής που επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας
Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να απευθύνεται ειρωνικά σε διεθνείς ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα, οι οποίοι συνελήφθησαν εν πλω και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ασντόντ.
Στα πλάνα που ανάρτησε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, δεκάδες ακτιβιστές φαίνονται γονατιστοί στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα. Το βίντεο αρχίζει με έναν από τους συλληφθέντες να φωνάζει «Ελεύθερη Παλαιστίνη», πριν αστυνομικοί τον απομακρύνουν σέρνοντάς τον στο έδαφος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπεν-Γκβιρ στις εγκαταστάσεις.
🚢 Israeli Security Minister Itamar Ben-Gvir verbally abuses detained Gaza aid flotilla activists at Ashdod Port
📹 Footage shows activists handcuffed and lying on the ground with their heads down
➡️ Israeli forces attacked 50 vessels carrying 428 people from 44 countries in… pic.twitter.com/a5caNKbUmM
— Anadolu English (@anadoluagency) May 20, 2026
Η ανάρτηση του Μπεν-Γκβιρ από την Ασντόντ
Σε άλλο σημείο του βίντεο, ο Μπεν-Γκβιρ εμφανίζεται να κρατά μεγάλη σημαία του Ισραήλ μπροστά στους δεμένους ακτιβιστές και να φωνάζει στα εβραϊκά: «Καλώς ήρθατε στο Ισραήλ, εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες εδώ».
Ο ίδιος απευθύνεται και στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας: «Λέω στον Πρωθυπουργό – δώστε τους σε εμάς για μεγάλο διάστημα, ας τους βάλουμε στις φυλακές των τρομοκρατών».
Στην ανάρτησή του στο X, ο Μπεν-Γκβιρ έγραψε: «Έτσι υποδεχόμαστε τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας», συνοδεύοντας το βίντεο με τη φράση «Welcome to Israel».
Οι ακτιβιστές κρατούνται στο λιμάνι
Σε άλλα πλάνα, οι ακτιβιστές εμφανίζονται στο κατάστρωμα πλοίου, ενώ ακούγεται ο εθνικός ύμνος του Ισραήλ. Σε διαφορετικό σημείο του βίντεο, ο υπουργός φαίνεται να διαφωνεί με έναν άνδρα, ενώ σχολιάζει «έτσι πρέπει να γίνεται» όταν εμφανίζεται άλλος άνδρας δεμένος.
Οι ακτιβιστές κρατούνται στο λιμάνι της Ασντόντ, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ ότι η αποστολή του τελευταίου στολίσκου, ο οποίος είχε στόχο να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, «έφτασε στο τέλος της».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.
Πάνω από 400 ακτιβιστές από 45 χώρες
Στο πλοίο επέβαιναν περισσότεροι από 400 ακτιβιστές από 45 χώρες. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το αρχικό κείμενο, ήταν και η αδελφή της Ιρλανδής προέδρου, Κάθριν Κόνολι.
Το Ισραήλ χαρακτήρισε την αποστολή του στολίσκου «προπαγανδιστική ενέργεια υπέρ της Χαμάς».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Financial Times: Το Ισραήλ ελέγχει περίπου 1.000 τ.χλμ. σε Γάζα, Λίβανο και Συρία
- Χαμάς: Νεκρός ο επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας σε ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
- Γάζα: Παντρεύτηκαν ταυτόχρονα 50 ζευγάρια στα ερείπια του πολέμου!
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
