Δίκη Φιλιππίδη – Ένταση με το Μπιμπίλα: Μου είπε «πάρε την τάδε να μη μιλήσει» – «Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στο δικαστήριο, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων σχετικά με την νεαρή γυναίκα που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και είναι φίλη του.

Δίκη Φιλιππίδη - Ένταση με το Μπιμπίλα: Μου είπε «πάρε την τάδε να μη μιλήσει» - «Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό»

Νεότερη ενημέρωση: Ένταση στο δικαστήριο με τον Σπύρο Μπιμπίλα

Φίδι! Φίδι! Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!» φώναξαν φίλοι από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη στον Σπύρο Μπιμπίλα με τον ίδιο να απαντά: «Ντροπή! Ντροπή! Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;».

Είχε προηγηθεί η διακοπή της κατάθεσης του προέδρου του ΣΕΗ όταν στην δικαστική αίθουσα η ένταση χτύπησε «κόκκινο». Αφορμή στάθηκε η αναφορά του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη διαψεύδει το μάρτυρα σχετικά με τις αναφορές του για σχέση που φέρεται να είχε συνάψει ο Πέτρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του.

Μ. Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νίνου!

Σπ. Μπιμπίλας: Τη διαψεύδω κι εγώ την κα Νίνου!

Ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρης σηκώθηκε όρθιος, ενώ η Ελπίδα Νίνου φώναξε: «Σας παρακαλώ πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό», με την πρόεδρο να μην της δίνει το λόγο και να διακόπτει την διαδικασία. Ήταν η στιγμή που η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!».

Πρώτη ενημέρωση: «Οι φίλοι λένε την αλήθεια ώστε να διορθωθούν οι φίλοι τους…». Με τα λόγια αυτά ο Σπύρος Μπιμπίλας εξήγησε καταθέτοντας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη στάση του απέναντι στον Πέτρο Φιλιππίδη τον οποίο ακόμη και σήμερα όπως ανέφερε τον αισθάνεται φίλο του. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού, για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΕΗ να σταματήσει να αποκαλεί δημόσια τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου φίλους του.

Η διαδικασία εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους με έντονους διαλόγους με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, μάλιστα, να λέει χαρακτηριστικά στον μάρτυρα ότι πλέον «ο κ. Φιλιππίδης δε θέλει να τον έχετε μέσα στην καρδιά σας!».

«Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσει, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος έκανε  έκκληση στις «κυρίες που μας έχουν πει διάφορα να τα έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στο δικαστήριο, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων σχετικά με την νεαρή γυναίκα που καταγγέλλει ότι βιάστηκε και είναι φίλη του. Ο μάρτυρας κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο η καταγγέλλουσα αρχικά, στην αναφορά της στο ΣΕΗ, δεν είχε μιλήσει για βιασμό. «Μια φορά τη ρώτησα και μου είπε ότι κάθισε και θυμήθηκε και άλλα πράγματα, ότι έστυψε το μυαλό της, είναι λογικό. Λένε στο Πειθαρχικό κάποια πράγματα και όταν πάνε στον εισαγγελέα τους ρωτάει και ενδεχομένως να θυμούνται και άλλα. Αυτή είναι η κρίση μου… Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή και να θυμάσαι και να ξεχνάς» ανέφερε.

Υπεράσπιση: Δηλαδή, έχει υποστεί μια γυναίκα τέτοιο πράγμα και δεν το θυμάται; Έχει υποστεί αυτή την πράξη και πάει μετά στο θέατρο «Ήβη» να εργαστεί με τον άνθρωπο που την κακοποίησε; Αυτή η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη;

Μάρτυρας: Δεν είναι συνηθισμένη, αλλά δυστυχώς στο χώρο του θεάτρου πολλές γυναίκες ηθοποιοί και άντρες δέχονται άσχημα πράγματα αλλά μετά πάνε στο θέατρο. Η συνθήκη του θεάτρου είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι πάνε σε δουλειές ενώ έχουν υποστεί πράγματα. Εάν η ίδια δεν αισθάνθηκε ότι αυτό είναι βιασμός πήγε μετά να δουλέψει.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης υπήρξε πολύ ισχυρός στο θέατρο. «Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;» ρώτησε απευθυνόμενος στην υπεράσπιση.

Υπεράσπιση: Δηλαδή, αυτό του έδινε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες πράξεις όπως αυτές για τις οποίες δικάζεται και μετά η καταγγέλλουσα να τις ξεχνά;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Πέτρο.

«Θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις στο παρασκήνιο στο θέατρο σε βάρος μια γυναίκας;» ήταν η επόμενη ερώτηση της υπεράσπισης στον μάρτυρα ο οποίος με τη σειρά του απάντησε: «Ξέροντας τον Πέτρο θα μπορούσε. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμη και τώρα, ξέρω όμως το χαρακτήρα του …Κάνω μια έκκληση σε αυτές τις κυρίες που μας έχουν πει διάφορα να τα έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ».

Πολιτική Αγωγή: Μπορεί να φοβούνται…

Μάρτυρας: Είναι το στόμα μου ραμμένο αλλά δυστυχώς τα αυτιά μου ανοικτά.

Υπεράσπιση: Αν ενόχλησε κάτι την Ελπίδα είναι πως είπατε ότι βρίσκεται δίπλα του για τα χρήματα…

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη και στην σχέση τους που μετρά 30 χρόνια. Μάλιστα, εκτίμησε ως ισχυρές τις καταγγελίες που έχουν σε βάρος του κατηγορούμενου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ανησύχησα γιατί μετά τις πρώτες δημόσιες καταγγελίες έπαθε μια ταραχή ο Πέτρος. Με πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Δίκη Φιλιππίδη – Ένταση με το Μπιμπίλα: Μου είπε «πάρε … Αφορμή για τη νέα ένταση στάθηκε η προσπάθεια της υπεράσπισης να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του μάρτυρα, άλλοτε στενού φίλου του Πέτρου Φιλιππίδη. […]


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επαναληπτικές Πανελλήνιες 2022: Από σήμερα η υποβολή Μηχανογραφικών
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Δεν θέλω τα λεφτά σου» - Ξεσπά η μητέρα της Καρολάιν
ΟΑΕΔ: Αιτήσεις στο gov.gr για τα voucher θεάτρου
ΔΕΗ