Μπλόκα της ΕΛΑΣ σε πλατείες της Πάτρας

Εχειεκπονηθεί σχέδιο με τη συμμετοχή της Αμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Κρατικής Ασφάλειας, το οποίο θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σαββατοκύριακο.

Πάτρας

Συνειδητοποίησε η τοπική Ελληνική Αστυνομία ότι δεν πάει άλλο με την εκτεταμένη παραβατικότητα σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, και μάλιστα από ατίθασους ανηλίκους, και παίρνει σκληρά μέτρα, που πρόκειται να εφαρμοσθούν το σαββατοκύριακο και όλες τις επόμενες μέρες μέχρις ότου κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Δεν βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα επιπόλαιο και ασήμαντο φαινόμενο, αφού ομάδες νεαρών στρέφονται κατά συνομήλικων τους, με την απειλή μαχαιριών και αρπάζουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, μπροστά στα μάτια διερχομένων σε πολυσύχναστα σημεία, όπως οι πλατείες, Γεωργίου και Ολγας, η Τριών Συμμάχων ο Μόλος, η Τριών Ναυάρχων κ.ά. Σε άλλες περιπτώσεις γίνονται προκλητικά ενοχλητικοί και με απειλές ζητούν χρήματα από ηλικιωμένους, ενώ στο «ρεπερτόριό» τους βρίσκεται και η πρόκληση ζημιών σε παγκάκια, αγάλματα κ.λπ.

Η τοπική ΕΛΑΣ είναι αποφασισμένη να αναχαιτίσει την εν λόγω έξαρση της παραβατικότητας και έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο με τη συμμετοχή της Αμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Κρατικής Ασφάλειας, το οποίο θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται από μεθαύριο.