Blue Carrier 2: Πήρε τον δρόμο για την Ελευσίνα μετά τη φωτιά – Τι θα γίνει με το φορτίο

Το πλοίο αναμένεται στις εγκαταστάσεις της ONEX το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου θα αρχίσει η εκφόρτωση και η διαχείριση των αποβλήτων

Blue Carrier 2: Πήρε τον δρόμο για την Ελευσίνα μετά τη φωτιά – Τι θα γίνει με το φορτίο

Με προορισμό την Ελευσίνα ρυμουλκείται πλέον το Blue Carrier 2, μετά την επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο πλοίο.

Τη ρυμούλκηση έχει αναλάβει το ναυαγοσωστικό «Αιγαίον Πέλαγος», με την επιχείρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη και την πορεία του πλοίου να παρακολουθείται μέχρι την ασφαλή άφιξή του.

Το Blue Carrier 2 αναμένεται να καταπλεύσει στις εγκαταστάσεις της ONEX το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου.

Τι θα γίνει μετά την άφιξη στην Ελευσίνα

Μετά τον κατάπλου θα ξεκινήσει η εκφόρτωση του φορτίου, ενώ παράλληλα προβλέπονται οι απαραίτητες εργασίες για τη διαχείριση και τη διάθεση των υγρών και στερεών αποβλήτων που έχουν προκύψει.

Η διαδικασία θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης και τη μεταφορά του πλοίου σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί πριν από μερικές ημέρες κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στα δύο ανώτερα καταστρώματα, καθώς και στα οχήματα που βρίσκονταν σε αυτά.

Στο Blue Carrier 2 επέβαιναν συνολικά 29 άτομα, από τα οποία 28 ήταν μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης, οδηγός φορτηγού.

Στα γκαράζ του πλοίου βρίσκονταν 166 φορτηγά και 29 Ι.Χ. οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο