Blue Horizon: «Τον Αντώνη τον γνώριζαν όλοι στο λιμάνι του Πειραιά» – Τι καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου της εταιρείας, ο άτυχος Αντώνης ήταν πρόσωπο γνωστό στο λιμάνι του Πειραιά.

Blue Horizon: «Τον Αντώνη τον γνώριζαν όλοι στο λιμάνι του Πειραιά» - Τι καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες

Αποκαλύπτονται στοιχεία που δίνουν στις καταθέσεις τους αυτόπτες μάρτυρες, που μιλούν για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon ξεδιπλώνονται μέσα από τις καταθέσεις που αποκαλύπτει το newsit.gr.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου της εταιρείας που μεταφέρει το newsit.gr, ο άτυχος Αντώνης ήταν πρόσωπο γνωστό στο λιμάνι του Πειραιά, ο μάρτυρας αναφέρει ότι ήταν στο σημείο, όταν έγινε το σκηνικό και διαψεύδει τους λιμενικούς ότι υπήρξε επεισόδιο με τσιγγάνους στα εκδοτήρια που τους ανάγκασε να κινηθούν προς τον τόπο του «θερμού» επεισοδίου και να αφήσουν το πόστο τους.

Η κατάθεση – κλειδί

«Είμαι υπάλληλος της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ Βlue Star και την ημέρα του συμβάντος ήμουν στην φόρτωση των οχημάτων του Blue Horizon από τις 19:00. Ήταν μια χαλαρή μέρα είχε τελειώσει η φόρτωση του πλοίου και περιμέναμε να δοθεί ο απόπλους. Στις 21:10 περίπου ήμουν με την πλάτη στο πλοίο και μιλούσα με έναν οδηγό φορτηγού οχήματος. Με το που γυρνάω το βλέμμα μου προς το πλοίο αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια του υπάρχου, να εμποδίσει την επιβίβαση κάποιου ατόμου και πλησιάζοντας προς το πλοίο, είδα το άτομο αυτό να πέφτει από τον καταπέλτη στη θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή άμεσα τηλεφώνησα στο πρακτορείο μου και είπα ότι έπεσε άνθρωπος στη θάλασσα και να τηλεφωνήσουν αμέσως στον λιμενικό σταθμό και στο πλοίο Έλυρος.

Εκείνη τη στιγμή πάγωσα και προχώρησα προς την άκρη του προβλήτα. Παρατήρησα την έντονη δίνη το νερού από τις μηχανές του πλοίου και δεν έβλεπα τον άνθρωπο. Αφού πέρασαν κάποια λεπτά που δεν μπορώ να προσδιορίσω και βλέποντας το πλοίο να έχει απομακρυνθεί από τον προβλήτα περί τα 200 μέτρα περίπου, είδα το σώμα να επιπλέει σε μπρούμυτη θέση χωρίς να κινείται καθόλου. Μετά από λίγο ήρθε περιπολικό του τμήματος.

Ερώτηση: Γνωρίζετε το άτομο που έπεσε στη θάλασσα;

Απάντηση: Ναι τον αναγνώρισα τη στιγμή το διαπληκτισμού ότι ήταν ο Αντώνης. Είναι ένα πρόσωπο γνωστό στο χώρο του λιμανιού και έκανε τακτικές επισκέψεις από την Κρήτη στην Αθήνα. Τον αναγνώρισα σε επίπεδο που τον χαιρετούσα και με χαιρετούσε όπως τον γνώριζαν και αρκετά μέλη πληρώματος της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο.

Είχε δυσκολία στην ομιλία, ήταν όντως υπερκινητικός και γενικά ήταν ένα πρόσωπο με ιδιαίτερη συμπεριφορά ως το σημείο της παρεξήγησης. Επισκεπτόταν τακτικά την Αθήνα και μας έλεγε οπότε ερχότανε ότι πάει σε οίκους ανοχής και μετά από περίπου τρεις μέρες κάθε φορά γυρνούσε στην Κρήτη.

Ερώτηση: Παρατηρήσατε, αν το σημείο υπήρχε παρουσία λιμενικού οργάνου;

Απάντηση: Όχι, δεν υπήρχε κάποιος λιμενικός το σημείο.

Ερώτηση: Στο διάστημα της εργασίας στο λιμάνι αντιληφθήκατε κάποια επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σε κάποιο από τα κιόσκια πρακτορείων;

Απάντηση: Όχι δεν είδα τίποτα ούτε κάποιος από συναδέλφους μου ανέφερε κάτι.

Ερώτηση: Μετά από πόση ώρα ήρθε το λιμενικό στο σημείο συμβάντων;

Απάντηση: Σας είπα ότι εκείνη τη στιγμή ήμουν σε κατάσταση σύγχυσης αλλά μετά από λίγο χρόνο ήρθε το περιπολικό.

Οι αυτόπτες μάρτυρες και οι καβοδέτες

Στις επόμενες γραμμές ακολουθούν οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων: «Φέρω τον βαθμό του ανθυπασπιστή του λιμενικού σώματος και υπηρετώ στο Ά λιμενικό τμήμα του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά. Χθες 5 Σεπτεμβρίου 2023 είχα διατεταγμένη υπηρεσία από 13:30 μέχρι 21:30 με καθήκοντα βοηθού αξιωματικού φυλακής. Περί ώρα 21:17, ενημέρωσα κάποιον αξιωματικό φυλακής για περιστατικό στην πύλη Ε3 και συγκεκριμένα στο πλοίο Blue Ηorizon για πτώση ανθρώπου στη θάλασσα.

Άμεσα μετέβην στο σημείο όπου διαπίστωσα στα 50 με 100 μέτρα να επιπλέει σώμα αγνώστου ατόμου. Εκείνη τη στιγμή έφτασε στο σημείο και αξιωματικός φυλακής και μαζί ενημερώσουμε τους καβοδέτες που διαθέτουν βάρκα, να περισυλλέξουν το σώμα του άγνωστου ατόμου μαζί με ένα στέλεχος της υπηρεσίας μας. Το σώμα του άγνωστου ατόμου μεταφέρθηκε μπροστά στην πύλη Ε7 χωρίς να έχει σημεία ζωής, που στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τα περαιτέρω».

Καβοδέτες

Στην κατάθεση που έδωσε ένας από τους καβοδέτες τονίζει πως: Δουλεύω σαν κάβοδέτης στο λιμάνι του Πειραιά σε ιδιωτική εταιρεία ως υπάλληλος. Σήμερα και στα καθήκοντά της εργασίας μου ήταν να λύσω έναν απο τους κάβους του πλοίου Blue Horizon, που απέπλευσε περί ώρα 21:20 για Ηράκλειο. Έτσι πριν τον απόπλου του πλοίου, ήμουν στον προβλήτα και στην μεριά της πλώρης όπου έλυσα τους δύο μπροστινούς κάβους που κρατούσαν το πλοίο.

Μετά έλυσα και τον μεσαίο κάβο προκειμένου το πλοίο να ανοίξει την πλώρη του. Αμέσως μετά, έφυγα με το δίκυκλο μηχανάκι για να κάνω ακριβώς τα ίδια για το πλοίο Έλυρος που έφυγε αμέσως μετά και βρισκόταν στο πίσω μέρος του Blue Horizon. Άρχισα να λύνω τους κάβους στην πλώρη του πλοίου Έλυροςε ενώ το πλοίο blue Horizon δεν είχε φύγει ακόμα. Μετά πήγα να λύσω τον μεσαίο κάβο του πλοίου Έλυρος και τότε απέπλευσε το πλοίο blue ΗOrizon. Τους κάβους στο πίσω μέρος (πρύμνη) του πλοίου Blue Horizon τους έλυσε ο ύπαρχος του πλοίου.

Όταν έλυνα τους μπροστινούς κάβους του πλοίου Έλυρος άκουσα φωνές από τον κόσμο που ταξίδευε με το πλοίο Blue Horizon και ήταν στο κατάστρωμα στο πίσω μέρος του πλοίου αλλά δεν κατάλαβα τι γινόταν. Έτσι έφυγα για να λύσω τον μεσαίο κάβο του πλοίου Έλυρος και μετά τους πίσω κάβους. Όταν έφτασα πίσω με ρωτούσε το πλήρωμα του Έλυρος τι είχε γίνει. Εγώ είπα δεν ξέρω.

Αμέσως πήρα το μηχανάκι μου και πήγα στο σημείο που ήταν δεμένο το πίσω μέρος του πλοίου Blue Horizon όπου είδα το λιμενικό με τα οχήματα του και δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Κατάλαβα ότι είχε πέσει κάποιος στη θάλασσα μετά από λίγα λίγα λεπτά όταν ήρθε η λέμβος που χρησιμοποιούμε για να δένουμε και να λύνουμε κάβους των πλοίων και έψαχνε για τον άνθρωπο που είχε πέσει στη θάλασσα. Μετά από αυτό έφυγα και πήγα πάλι στο πίσω μέρος του πλοίου Έλυρος για να το λύσω και να αποπλεύσει.

Ερώτηση: όταν φύγατε από το πλοίο Blue Horizon για να πάτε το πλοίο Έλυρος είδατε ή ακούσατε τίποτα στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon;

Απάντηση: όχι δεν είδα ούτε άκουσα τίποτα.

Ένας άλλος μάρτυρας αναφέρει τα εξής:

«Ως προς το νεαρό άνδρα που έπεσε στη θάλασσα, βραδινές ώρες 5 Σεπτεμβρίου 2023 περί ώρα 21:00, κατά τον απόπλου το Blue Horizon από τον Πειραιά θέλω να καταθέσω ότι αρχικά ότι το υπόψιν άτομο το είχα δει μέσα στο καράβι και συγκεκριμένα στο χώρο των αεροπορικών καθισμάτων περί ώρα 20:40. Μετά εγώ και σύζυγος μου βγήκαμε στο εξωτερικό κατάστρωμα και συγκεκριμένα στην πρύμνη κοιτώντας τον καταπέλτη περιμένοντας τον απόπλου του πλοίου. Περί ώρα 21:10 αντιληφθήκαμε έναν διαπληκτισμό στον καταπέλτη μεταξύ δύο ναυτικών του πλοίου και του νεαρού άντρα που νωρίτερα είχαμε δει στο χώρο των αεροπορικών καθισμάτων. Οι ναυτικοί τον απωθούσαν εκτός πλοίου και ο ίδιος προσπαθούσε να μπει στο πλοίο. Στην τρίτη απώθηση που του έκαναν και λόγω του ότι το πλοίο έχει ξεκινήσει ο νεαρός έπεσε στη θάλασσα.

Ερώτηση: Μετά την πτώση στη θάλασσα τι ενέργειες έγιναν το πλήρωμα;

Απάντηση: Οι ναυτικοί που ήταν στον καταπέλτη δεν έκαναν κάτι. Ο καταπέλτης έκλεισε και το πλοίο έφυγε.

Ανακοίνωση από τα μεγάφωνα δεν έγινε υπήρξε μια αναταραχή από τους επιβάτες. Υπήρξαν φωνές αλλά δεν έγινε κάτι. Αφού έπεσε ο νεαρός στη θάλασσα, εγώ είδα το μισό σώμα του να βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά την πτώση του να σημειωθεί ότι τα νερά ήταν ταραγμένα και η προπέλα δούλευε».

 

Δείτε επίσης:

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ