Μπορεί Να Ζήσει Η Πόλης Από Το Καρναβάλι Της;

Το Κύριο Αρθρο της “Π” ασχολείται με το νέο πάρκο στα Παλαιά Σφαγεία.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του πάρκου που εγκαθίσταται στα Παλαιά Σφαγεία, έγιναν για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού προγράμματος. Είμαστε ακόμα στην αρχή, η οποία δεν είναι το ήμισι του παντός. Σε υποχρεώνει όμως να συνεχίσεις, και βλέπουμε ότι το πρόγραμμα έχει περάσει στους ώμους ανθρώπων που δουλεύουν φιλοσοφημένα, μεθοδικά, οραματικά και με γνώση. Σπουδαία στοιχεία αλλά δεν φθάνουν αυτά. Χρειάζεται και υποστήριξη από πόρους και μηχανισμό. Θα τα διεκδικήσουμε, αλλά δεν τα έχουμε εξασφαλίσει. Αυτό μπορεί να γίνει εάν το έργο είναι πειστικό και παραγωγικό.
ΠΟΙΟΣ είναι ο στόχος; Να αναδειχθεί η ιστορία του καρναβαλιού και η σχέση του με την πόλη, με τρόπο εξαγώγιμο και όχι αυτάρεσκο και αυτοαναφορικό. Να αναπτυχθούν δραστηριότητες που θα προσφέρουν ψυχαγωγία στον επισκέπτη, ει δυνατόν τέτοιας ποιότητας που θα μπορούν να αποτελούν αφ’ εαυτών κίνητρο επίσκεψης στην πόλη. Και να αποτελέσει ο χώρος πολυ-εργαστήριο επαγγελματικών προδιαγραφών ώστε να αντληθούν έσοδα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε σχέση με το καρναβάλι.
ΛΕΓΕΤΑΙ συνεχώς ότι η πόλη «μπορεί να ζήσει από το καρναβάλι», μιλώντας όχι μόνο για τις υπηρεσίες εστίασης, αλλά για ευρύτερη αξιοποίηση του εθίμου από τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής. Αυτό μπορεί να γίνει, αλλά δεν μπορεί να το προσφέρει ένα πάρκο. Πρέπει να αναπτυχθεί ένας γόνιμος προβληματισμός στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας. Υπάρχουν οι θεσμικοί εταίροι που μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για μια τέτοια ζύμωση.
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ αυτό θα μπορούσε να γίνει από τον Δήμο, αλλά είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή δεν διέπεται από τέτοια φιλοσοφία.

ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ φύλλο δημοσιεύουμε τους προβληματισμούς των Φίλων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου σε σχέση με τις προοπτικές της επέκτασης του νέου τρένου στην Πάτρα.
ΘΑ ΗΤΑΝ χρήσιμο, αν όχι και αναγκαίο, οι τοπικοί φορείς, με πρώτη τη δημοτική αρχή, να εξετάσουν τους προβληματισμούς, ώστε να είναι ξεκάθαρο πού βαδίζουμε και να είναι και βέβαιη η αποτροπή περιπετειών που θα πιάσουν την πόλη αιχμάλωτη.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ