Μπούκαραν στην Ακολη στο σπίτι του προέδρου, ο Φάνης Ραμπαβίλας περιγράφει στην «Π» το σκηνικό

Έντονη ανησυχία στην Αιγιάλεια για τα σοβαρά κενά στην ΕΛΑΣ

 

Ακολη

Λες και προφήτεψε πως αργά ή γρήγορα θα γινόταν το κακό… Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας είχε κάνει θέμα το προηγούμενο διάστημα και «φώναζε» για το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού της τοπικής ΕΛΑΣ, το πρόβλημα της αποδυνάμωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και τα κενά που δημιουργήθηκαν στις τοπικές Υπηρεσίες.

Και σαν τον… άκουσαν κάποιοι! Παρασκευή βράδυ έπεσε θύμα διαρρηκτών αφού στο σπίτι του στην Ακολη μπούκαραν άγνωστοι και σήκωσαν ό,τι βρήκαν.

Οι διαρρήκτες μπήκαν γύρω στις 9.30 το βράδυ, όπως εικάζει ο κ. Ραμπαβίλας την ώρα και ο ίδιος και η οικογένειά του έλειπαν. Οπως περιέγραψε στην «ΠτΔ», «έσπασαν ένα τζάμι από την κουζίνα και μπούκαραν στο σπίτι. Ομως, όπως φαίνεται, τους όρμησε ο σκύλος, ένα τσοπανόσλκυλο, το οποίο, λόγω ζέστης, το είχα αφήσει μέσα στο σπίτι. Φαίνεται πως ο σκύλος τούς επιτέθηκε κι αυτοί τον χτύπησαν με ένα σκουπόξυλο και άλλα αντικείμενα και τον τραυμάτισαν.

Επειδή, όμως, τον φοβήθηκε το μάτι τους, έβαλαν καρέκλες και βαριά αντικείμενα και τον «φυλάκισαν» κάτω από τις εσωτερικές σκάλες, τραυματισμένο. Ανέβηκαν στον όροφο, τα έκαναν όλα άνω-κάτω ψάχνοντας για πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα. Αρπαξαν ένα κουτί με χρυσαφικά και την κοπάνησαν από το παράθυρο, απ’ τον πρώτο. Προφανώς, φοβήθηκαν να κατέβουν πάλι κάτω μήπως και αντάμωναν πάλι με το σκύλο»!

Φάνης Ραμπαβίλας

Ο Φάνης Ραμπαβίλας περιγράφει στην «ΠτΔ» τη διάρρηξη στο σπίτι του

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ραμπαβίλας, οι διαρρήκτες άρπαξαν χρυσαφικά, τιμαλφή, ακόμα και τα κλειδιά απ’ το ΙΧ του!

Εκαναν, όμως, ένα μοιραίο λάθος, ίσως. Στο σπίτι βρέθηκαν πολλά ίχνη αίματος. Κάποια ήταν του σκύλου, που τον χτύπησαν βάναυσα, αλλά μάλλον κάποια ήταν και των δραστών. Η Σήμανση πήρε αποτυπώματα και ερευνά...

Ο κ. Ραμπαβίλας υπέβαλε ήδη μήνυση κατ’ αγνώστων στην Ασφάλεια Αιγιάλειας και διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

«Δυστυχώς, σαν να το είχα προβλέψει. Είχα στείλει και επιστολή στο Αρχηγείο, ζητώντας έκτακτη βοήθεια. Η Αιγιάλεια τα καλοκαίρια μαζεύει πολύ κόσμο, δεν είναι δυνατόν να είμαστε στο έλεος διαρρηκτών και κακοποιών. Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι αχρηστευμένη, η ΟΠΚΕ έχει μείνει με 3-άνδρες. Είναι τραγικό…» έλεγε ο κ. Ραμπαβίλας στην «ΠτΔ».