Μπουρλά στον ΣΕΒ: Κόμβος καινοτομίας η Ελλάδα για την Pfizer

“Εχθρική” χαρακτήρισε τη Ελλάδα στις επενδύσεις πριν το 2009 ο διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, στο πλαίσιο της Ανοικτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τώρα πλέον η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες στις οποίες η Pfizer σκοπεύει να αναπτύξει καινοτομίες.  Ο κ. Μπουρλά αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εμβολιασμών στην χώρα μας υπογραμμίζοντας πως οργανώθηκε πολύ καλύτερα από ό,τι στην Αμερική.

Μπουρλά στον ΣΕΒ: Κόμβος καινοτομίας η Ελλάδα για την Pfizer

Πριν το 2009 η πολιτική φιλοσοφία στην Ελλάδα ήταν μάλλον εχθρική στις επενδύσεις, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, κατά τη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ανοικτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Μιλώντας για την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε προ δύο ετών, και χαρακτήρισε ως σημαντική, σχολίασε ότι πλέον, και ειδικά με τη νυν κυβέρνηση, υπάρχει νοοτροπία να βγάλουμε τα εμπόδια στις επενδύσεις.

Ο κ. Μπουρλά ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε κάποιο «δώρο» στην Ελλάδα με την επένδυση στη Θεσσαλονίκη λόγω της καταγωγής του. «Με την αξία της προσέλκυσε την επένδυση. «Βρήκα αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο όσων προσελήφθησαν» σχολίασε.

Κάνοντας λόγο για σημαντικότατα high tech προγράμματα όπως αυτά που αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες στις οποίες κυρίως σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τις καινοτομίες μέσα από το hub (κόμβος) που έχουμε δημιουργήσει». 

«Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα δημιουργήσει τις καινοτομίες που χρειάζονται» ξεκαθάρισε.

Για τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων ο CEO της Pfizer εξήγησε ότι «το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό για τις επενδύσεις διεθνώς, όλες οι χώρες του κόσμου επιθυμούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές. Οι επενδύτες έχουν ευχέρεια επιλογής, έχεις έτσι ολιστικό τρόπο για το πού θα κάνεις την επένδυσή σου. Η υλικοτεχνική υποδομή, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το μετρό για να έρχονται οι εργαζόμενοι στη δουλειά, το οικονομικό καθεστώς (φορολογικά κίνητρα, απαλλαγές) το εργασιακό καθεστώς… «Αν πιστεύεις το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεσαι, αν πιστεύεις ότι η επένδυση σου θα είναι καλοδεχούμενη από το πολιτικό σύστημα της χώρας».

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση 0,02% ο Γενικός Δείκτης
Τουρισμός: Πάνω από 16 εκάτ. αφίξεις έως τον Ιούλιο - Γερμανοί και Βρετανοί οι περισσότεροι
Κοινωνικό τιμολόγιο: «Ευχάριστα νέα» με περισσότερους δικαιούχους, οι αλλαγές στα κριτήρια
Νέο smartphone από την Nova: Θα δίνεται και... δωρεάν