Το «Bunny» βγήκε από τις σελίδες: Κουνελοαυτιά, tattoos και τώρα ταινία από την Bad Robot

Το μυθιστόρημα της Mona Awad ξεκίνησε το 2019 ως μια αλλόκοτη σάτιρα για μια παρέα φοιτητριών δημιουργικής γραφής. Οι αναγνώστες το μετέτρεψαν σε ολόκληρη αισθητική κουλτούρα πριν το Χόλιγουντ προλάβει να γυρίσει την πρώτη σκηνή

Η Mona Awad, συγγραφέας των Bunny και We Love You, Bunny Η Mona Awad επιστρέφει στο «Bunny-verse», ενώ η πρώτη ιστορία ετοιμάζεται πλέον για τον κινηματογράφο

Ανάμεσα στα αντικείμενα που κρατά η Mona Awad από τους αναγνώστες της υπάρχει μια χειροποίητη καρφίτσα σε σχήμα κουνελιού, με μικρά στιλέτα να κρέμονται από πάνω της. Σε άλλους συγγραφείς τα δώρα μπορεί να είναι σελιδοδείκτες ή αντίτυπα για υπογραφή. Στον κόσμο του Bunny, τα κουνέλια συνυπάρχουν με τσεκούρια, αίμα, δαντέλες και την αισθητική μιας πανεπιστημιακής λέσχης που πήγε πολύ στραβά.

Το μυθιστόρημα της Mona Awad κυκλοφόρησε το 2019 και ακολουθεί τη Samantha, μια μοναχική φοιτήτρια δημιουργικής γραφής που βρίσκεται απέναντι σε τέσσερις πλούσιες συμφοιτήτριες. Οι κοπέλες αποκαλούν ασταμάτητα η μία την άλλη «Bunny», φορούν υπερβολικά χαριτωμένα ρούχα και συμμετέχουν σε «εργαστήρια» που οδηγούν την ιστορία από τη σάτιρα της ακαδημαϊκής ζωής σε πολύ πιο αλλόκοτα μέρη.

Στην αρχική του κυκλοφορία το βιβλίο δεν είχε τις πωλήσεις που περίμενε η Awad. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, ο εκδότης της άρχισε ξαφνικά να βλέπει περισσότερα από 1.000 αντίτυπα την εβδομάδα. Το Bunny είχε βρεθεί στο BookTok και στο BookTube και οι αναγνώστες άρχισαν να κατασκευάζουν γύρω του κάτι που δεν υπήρχε οργανωμένο από κάποια καμπάνια μάρκετινγκ: τη δική τους εικόνα για το βιβλίο.

Όταν ένα βιβλίο αποκτά δική του εμφάνιση

Το 2025 κυκλοφόρησε το We Love You, Bunny

Κουνελοαυτιά, παστέλ φορέματα, τσεκούρια, κεριά, drawings, cosplay και tattoos εμφανίζονται πλέον στα social media των fans. Το Los Angeles Times συνάντησε αναγνώστες με πολλαπλά τατουάζ εμπνευσμένα από το Bunny, καλλιτέχνες που σχεδιάζουν τους χαρακτήρες και ανθρώπους που γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσα από το fandom. Η Awad λέει ότι αυτή η ανταπόκριση των αναγνωστών έπαιξε ρόλο στην απόφασή της να επιστρέψει στον ίδιο κόσμο.

Το We Love You, Bunny, που κυκλοφόρησε αρχικά το 2025 και έφτασε φέτος σε paperback, λειτουργεί ταυτόχρονα ως συνέχεια και επιστροφή στην πρώτη ιστορία, αυτή τη φορά αφήνοντας περισσότερο χώρο στις ίδιες τις Bunnies. Η Simon & Schuster χρησιμοποιεί πλέον επισήμως τον όρο «Bunny-verse», ενώ η Awad έχει ήδη πει ότι γράφει τρίτο βιβλίο.

Η κινηματογραφική μεταφορά αναπτύσσεται από την Bad Robot του J.J. Abrams και έχει ήδη αποκτηθεί από μεγάλη streaming πλατφόρμα, την οποία η συγγραφέας δεν έχει ακόμη κατονομάσει. Η Awad συμμετέχει στενά στην ανάπτυξη της ταινίας και έχει εξηγήσει ότι θέλει να σεβαστεί τη σχέση που έχει δημιουργήσει το κοινό με το βιβλίο.

Η παραγωγή θα παραλάβει λοιπόν ένα σπάνιο είδος πρώτης ύλης. Το Bunny έχει ήδη πρόσωπα, χρώματα, ρούχα και σύμβολα στη φαντασία χιλιάδων αναγνωστών, αρκετά χρόνια πριν εμφανιστούν ηθοποιοί και σκηνικά. Η ταινία θα χρειαστεί να βρει τη δική της εικόνα μέσα σε έναν κόσμο που οι fans ζωγραφίζουν εδώ και χρόνια.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο