Χαλάζι «φονιάς» στα Γρεβενά και το Τσοτύλι: Καλλιέργειες ισοπεδώθηκαν σε μισή ώρα ΦΩΤΟ
Αγρότες σε απόγνωση ζητούν βοήθεια μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν τα χωράφια τους λίγο πριν τη συγκομιδή – Ολική η καταστροφή σε σιτηρά, όσπρια και δενδρώδεις καλλιέργειες.
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν χθες οι καλλιέργειες στα Γρεβενά και το Τσοτύλι Κοζάνης, με τους αγρότες να μιλούν για απόλυτη καταστροφή λίγες μόλις ημέρες πριν μπουν για αλωνισμό. Το χαλάζι, με μέγεθος φουντουκιού, και η καταρρακτώδης βροχή που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Καλλιέργειες με σιτηρά, φακές και ρεβίθια ισοπεδώθηκαν, ενώ οι ζημιές σε δέντρα με καρύδια και αμύγδαλα είναι εκτεταμένες. Οι εικόνες από τα πλημμυρισμένα χωράφια και τα γυμνά πλέον φυτά, μαρτυρούν την καταστροφή που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Αγρότες των περιοχών δηλώνουν συγκλονισμένοι, καθώς οι κόποι της χρονιάς χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Όπως τονίζουν, η ζημιά είναι καθολική και οι απώλειες μη αναστρέψιμες χωρίς κρατική παρέμβαση.
«Είμαστε έτοιμοι να μπούμε για αλωνισμό και τώρα δεν έχει μείνει τίποτα. Χρειάζεται άμεση αποζημίωση και στήριξη, γιατί αλλιώς δεν θα τα βγάλουμε πέρα», λένε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ertnews.gr
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πού πάνε τελικά οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο;
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Ο Ναυτικού Ομιλος Πατρών και η Εβελίνα Κουλέτα
Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλαστικά παπούτσια τύπου Crocs που φοράς το καλοκαίρι;
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Συνάντηση των γυναικών του Συλλόγου «Οι Τρυπιώτισσες» στον Ελαιώνα ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Πλατάνι Ρίου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
