Χαλκιδική: Ξανά «άφαντο» το ασθενοφόρο – 63χρονη τουρίστρια ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έκανε μια ώρα και ένα τέταρτο ώστε να φτάσει στο σημείο.
Ακόμα μία περίπτωση που το ασθενοφόρο δεν έφτασε εγκαίρως, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 63χρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με το thesstoday.gr, την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική, η οποία έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στην περιοχή της Ουρανούπολης, με τον θάνατό της να αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έκανε μια ώρα και ένα τέταρτο ώστε να φτάσει στο σημείο.
Η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα. Αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και περίπου στις 2 το μεσημέρι, η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα με την ομάδα, με το ΕΚΑΒ να ειδοποιείται αμέσως να μεταβεί στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Το ζήτημα είναι ότι ολόκληρη Χαλκιδική διαθέτει μόλις πέντε Κέντρα Υγείας και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλες. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης, η απόσταση που χρειάστηκε να διανύσει χρονομετρικά αντιστοίχισε σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Στο ενδιάμεσο, η γυναίκα έπαθε ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή που διέθετε το κατάστημα, καθώς και των διασωστών που έσπευσαν στο σημείο, η γυναίκα δυστυχώς κατέληξε, με την ώρα θανάτου να προσδιορίζεται στις 4 το μεσημέρι.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Εκπαιδευτική εκδρομή στο Καρναβαλικό εργαστήρι Πατρών από το ΚΔΑΠ Ροιτίκων ΦΩΤΟ
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Γιορτή Σταφίδας του 29ου Φεστιβάλ στο Γρηγόρι Αιγίου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Παρουσιάστηκε στον Σταθμό Καλαβρύτων το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου
