Χανιά: Δύο παιδιά 4 και 5 ετών έμειναν πέντε ώρες σε σχολικό – Μια μητέρα αποκάλυψε τι είχε συμβεί

Τα δύο προνήπια φέρονται να παρέμειναν στις πίσω θέσεις του λεωφορείου από το πρωινό δρομολόγιο μέχρι λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι – Η συνοδός απολύθηκε, ενώ ανοίγει το ερώτημα πώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά χωρίς να ελεγχθεί αν είχαν κατέβει όλα τα παιδιά

Χανιά: Δύο παιδιά 4 και 5 ετών έμειναν πέντε ώρες σε σχολικό – Μια μητέρα αποκάλυψε τι είχε συμβεί

Πέντε ώρες μέσα σε ένα σταθμευμένο σχολικό λεωφορείο φέρονται να έμειναν δύο παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών σε χωριό των Χανίων, σε ένα περιστατικό που αποκαλύφθηκε όχι από κάποιον προβλεπόμενο έλεγχο μετά το τέλος του δρομολογίου, αλλά όταν μία μητέρα πήγε στο σχολείο και διαπίστωσε ότι το παιδί της θεωρούνταν απόν.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και αφορά δύο παιδιά που φοιτούν σε προνήπιο δημόσιου νηπιαγωγείου της ενδοχώρας των Χανίων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων στο zarpanews.gr, το σχολικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου ξεκίνησε το πρωινό του δρομολόγιο περίπου στις 07:45. Τα παιδιά κατέβηκαν στο σχολείο, ωστόσο τα δύο προνήπια, που φέρονται να κάθονταν στις πίσω θέσεις, παρέμειναν μέσα χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τον οδηγό και τη συνοδό.

Το λεωφορείο στη συνέχεια σταθμεύτηκε μέχρι να εκτελέσει το μεσημεριανό δρομολόγιο επιστροφής.

Η μητέρα που πήγε να αφήσει φαγητό

Το περιστατικό άρχισε να αποκαλύπτεται όταν μητέρα ενός από τα παιδιά πήγε στο νηπιαγωγείο για να του παραδώσει το μεσημεριανό του, καθώς εκείνη την ημέρα θα παρέμενε για πρώτη φορά στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Εκεί ενημερώθηκε ότι, σύμφωνα με το σχολείο, το παιδί δεν είχε προσέλθει εκείνη την ημέρα.

Ακολούθησε αναζήτηση και ο οδηγός επέστρεψε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει το λεωφορείο. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν τελικά δύο παιδιά.

Γονέας μαθητή περιέγραψε τα παιδιά ως κλαμένα και σε πολύ άσχημη κατάσταση, αναφέροντας ότι είχαν παραμείνει κλεισμένα στο όχημα για ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν χρειάστηκε νοσηλεία, ωστόσο το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στις οικογένειες.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, όπως επισήμαναν γονείς, οι καιρικές συνθήκες εκείνη την ημέρα ήταν σχετικά ήπιες λόγω της βροχής. Σε διαφορετικές θερμοκρασίες, η πολύωρη παραμονή μικρών παιδιών μέσα σε κλειστό όχημα θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρότερες συνέπειες.

«Τα παιδιά είχαν κοιμηθεί και δεν τα είδε»

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Γιάννης Καψανάκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο zarpanews.gr, η συνοδός του λεωφορείου απομακρύνθηκε άμεσα από τη θέση της και απολύθηκε. Κατά την εξήγηση που φέρεται να έδωσε, τα δύο παιδιά είχαν αποκοιμηθεί και για τον λόγο αυτό δεν τα αντιλήφθηκε.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν και γνωστοποίησε ότι από την επόμενη ημέρα θα τοποθετηθεί άλλη συνοδός στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Το κρίσιμο ερώτημα, ωστόσο, δεν αφορά μόνο το αν τα παιδιά κοιμούνταν. Αφορά το πώς ολοκληρώθηκε ένα σχολικό δρομολόγιο που μεταφέρει παιδιά προσχολικής ηλικίας χωρίς να γίνει τελικός έλεγχος του οχήματος ώστε να διαπιστωθεί ότι όλοι οι μαθητές είχαν αποβιβαστεί.

Άτυπα ενημερωμένη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων είχε μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης άτυπη ενημέρωση για το περιστατικό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, επρόκειτο να προχωρήσει στις ενέργειες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Δεν είχε γίνει μέχρι εκείνη την ώρα γνωστό αν υπήρξε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία ή αν έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε και εκτελέστηκε το δρομολόγιο.

Οι γονείς, πάντως, εμφανίζονται ιδιαίτερα αναστατωμένοι. Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στο τοπικό μέσο, τα δύο παιδιά δεν θέλουν πλέον να μπουν ξανά στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, ενώ αντίστοιχη επιφύλαξη εκφράζουν και οι οικογένειές τους.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο