Χειροβομβίδα απέκλεισε επί ώρες συνοικία στο Αίγιο – Την έπιασε εργάτης – ΦΩΤΟ

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε οικόπεδο κοντά σε Δημοτικό Σχολείο. Επέμβαση ειδικού κλιμακίου του Στρατού.

αίγιο

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους για περισσότερες από 8 ώρες παρέμειναν κάτοικοι στην περιοχή Παγοποιείου στο Αίγιο, μετά τον εντοπισμό χειροβομβίδας σε οικόπεδο επί της οδού Σελινούντος που βρίσκεται απέναντι από το 10ο Δημοτικό Σχολείο.

αίγιο

Το πολεμικό υλικό βρέθηκε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής που εκτελούνταν παρουσία υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας – βάσει των κανονισμών σε οικοπεδικό χώρο ιδιώτη και αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Το σημείο αποκλείστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αιγιαλείας και απαγορεύθηκε η κυκλοφορία. Επιπλέον ενημερώθηκε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

αίγιο

«ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩ…»

«Ζούμε από τύχη» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο επιβλέπων αρχιτέκτων – μηχανικός Βασίλης Ρίτης. Κατά τη συλλογή και απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων από το σημείο, αλλοδαπός εργάτης ήρθε σε άμεση επαφή με τη χειροβομβίδα. Την έπιασε, καθώς την «πέρασε» για πέτρα! Αντελήφθη πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν είδε τη θαλάμη και με την προτροπή του κ. Ρίτη, την εναπόθεσε με προσεκτικές κινήσεις στο έδαφος και απομακρύνθηκε αστραπιαία.

αίγιο

Η κινητοποίηση στην περιοχή, η παρουσία αστυνομικών να τοποθετούν κόκκινες κορδέλες, προκάλεσε αναστάτωση σε κατοίκους, εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών ζητούσαν εναγωνίως να πληροφορηθούν τι είχε συμβεί.

αίγιο

ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ
Στην περιοχή επρόκειτο να αφιχθεί κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού από την Τρίπολη με τον κ. Ρίτη να κάνει λόγο για αμέλεια και αργοπορία καθώς από τις 12 το μεσημέρι, οπότε γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη της χειροβομβίδας, μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση.

«Τόση αμέλεια, να περιμένουμε 7 -8 ώρες, από τη στιγμή που αναφέρθηκε το συμβάν και να μην έχει επιληφθεί άμεσα κάποιος σε πυκνοκατοικημένη περιοχή;. Δεν υπάρχουμε σαν κράτος, αυτό πιστεύω. Θα ζητήσω να σκαναριστεί η περιοχή, γιατί πώς θα πάει το μηχάνημα να σκάψει πάλι; Να γίνει αύριο το μοιραίο δηλαδή;», τόνισε ο κ. Ρίτης.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop