Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Ρεκόρ με 15.000 επισκέπτες

Οι καλές μέρες για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, αφού οι τάσεις τόσο των χιονοδρόμων όσο και των απλών επισκεπτών δείχνουν ότι θεωρούν πρώτης τάξης ευκαιρία την απόδραση στα ορεινά της Αχαΐας.

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Ρεκόρ με 15.000 επισκέπτες

Αυτό που συνέβη το σαββατοκύριακο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ήταν εντυπωσιακό. Χιλιάδες επισκέπτες έσπευσαν στις κορυφές του Χελμού για να απολαύσουν το φρέσκο χιόνι αλλά και τις άψογες καιρικές συνθήκες.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Το γεγονός επιβεβαιώνει ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Αγριος μιλώντας σήμερα στην «Π». «Είχαμε ρεκόρ εισιτηρίων το σαββατοκύριακο με περισσότερους από 15.000 επισκέπτες, ενώ μόνο την Κυριακή κόπηκαν περισσότερα από 7.000 εισιτήρια. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αποδεικνύεται πως ο κόσμος το απολαμβάνει» τονίζει ο κ. Άγριος.

ΕΞΗΓΗΣΗ

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση γιατί το ρεκόρ ήρθε μετά τις γιορτές και όχι κατά τη διάρκειά τους, όταν και αρκετός κόσμος είχε άδεια από τη δουλειά του και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Εξηγεί ο διευθυντής του Χιονοδρομικού: «Ηταν λίγο περίεργο για εμάς το ότι το ρεκόρ επισκεψιμότητας ήρθε μετά τις γιορτές. Εχει να κάνει με το ότι στις γιορτές έρχονταν στην περιοχή περισσότεροι επισκέπτες, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν χιονοδρόμοι».

Οι καλές μέρες για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, αφού οι τάσεις τόσο των χιονοδρόμων όσο και των απλών επισκεπτών δείχνουν ότι θεωρούν πρώτης τάξης ευκαιρία την απόδραση στα ορεινά της Αχαΐας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Από κει και πέρα, με την ευκαιρία της επικοινωνίας με τον κ. Αγριο, ζητήσαμε μια ενημέρωση για το θέμα του διαγωνισμού της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Οπως έχει αναδείξει η «Π», εντός του μήνα αναμένεται να γίνουν οι τροποποιήσεις για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού. «Προσδοκούμε μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές. Στην ουσία θα αφαιρεθεί ο ένας όρος που έκρινε η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών ότι έπρεπε να αλλάξει η διατύπωσή του. Θεωρούμε πολύ θετικό όμως, πως στην ένσταση των 200 σελίδων, μόνο ένας όρος κρίθηκε πως έπρεπε να αλλάξει διατύπωση».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η μεγάλη εργολαβία των 18,3 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση, βελτίωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου αφορά την ανακατασκευή των δύο μεγάλων παλαιάς τεχνολογίας αναβατήρων του «Αχιλλέα» με ένα νέο αναβατήρα, με κλειστά φορεία (γόνδολες) και της «Στύγα» με νέο αναβατήρα, με ανοιχτά φορεία (καρέκλες) 6 θέσεων. Προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση ενός τρίτου, νέου αναβατήρα, ο οποίος θα ονομάζεται «Αρτεμις ΙΙ» με ανοιχτά φορεία (καρέκλες) 4 θέσεων.

Ουσιαστικά, με τους τρεις νέους αναβατήρες και τις λοιπές νέες εγκαταστάσεις, το Χιονοδρομικό Κέντρο εξασφαλίζει για την επόμενη 20ετία τουλάχιστον, σύγχρονες δομές με στόχο να καταστεί το πλέον σύγχρονο και άνετα προσβάσιμο στην Κεντρική και Νότιο Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ