Χίος: Φωτιά σε δασική έκταση στο Βίκι – Επιχειρούν 5 εναέρια μέσα
Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά – Σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Βίκι της Χίου, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για τον περιορισμό της.
Στην επιχείρηση έχουν διατεθεί πέντε εναέρια μέσα, πραγματοποιώντας ρίψεις πάνω από την περιοχή, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν την εξάπλωση της φωτιάς μέσα στη δασική βλάστηση.
Η πυρκαγιά εκδηλώνεται σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη ημέρα για το νησί. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, στην κατηγορία κινδύνου 4, δηλαδή σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Σε αυξημένη ετοιμότητα η Χίος
Η Πολιτική Προστασία είχε ήδη θέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Περιφέρεια και τον Δήμο σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω των συνθηκών που επικρατούν σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο. Στην ίδια κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, τα Ψαρά, η Σάμος και η Ικαρία.
Ο Δήμος Χίου είχε επίσης απευθύνει από την Τετάρτη ισχυρή σύσταση προς κατοίκους και επισκέπτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά από αμέλεια.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο Βίκι και η εικόνα της πυρκαγιάς θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του μετώπου και τις καιρικές συνθήκες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News