Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος του Γενικού Δείκτη στις 963,7 μονάδες
Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Σταθεροποιητικά και χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές εξελίχθηκε η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 963,70 μονάδες με οριακή μεταβολή 0,15%.
Η αξία συναλλαγών ήταν αρκετά ενισχυμένη στα 77,6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 53 ήταν ανοδικές και οι 49 πτωτικές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,29% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,15%.
Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (3,87%) λόγω Jumbo που ανακοίνωσε και νέες αυξημένες πωλήσεις το Δεκέμβριο (παραδοσιακά είναι ο καλός της μήνας λόγω εορτών, οι κατασκευαστικές (1,27%) λόγω Ελλάκτωρ, οι τηλεπικοινωνίες (0,97%) λόγω αντίδρασης του ΟΤΕ, οι Χρηματοοικονομικές (0,74%).
Τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι των Πετρελαίου-Αερίου (-1,2%) λόγω ΕΛΠΕ (απέκοψε δικαίωμα στο μέρισμα), συνεχίστηκε η διόρθωση στα τρόφιμα-ποτά (-0,89%) λόγω πτώσης της Coca Cola HBC ενώ διόρθωσε και το Εμπόριο (-0,36%) λόγω υποχώρησης Φουρλή.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αν περπατάτε τόσα βήματα την ημέρα, μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Tα dopamine sites κατακλύζουν το διαδίκτυο και τα πάντα κοστίζουν 0 ευρώ
Λαοθάλασσα ελπίδας και αισιοδοξίας στο Δροσάτο ΒΙΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Ιός Δυτικού Νείλου: Γιατί δεν φτάνουν οι ψεκασμοί – Η λίστα με τα 12 άμεσα μέτρα
Σκύλοι με αισθητήρες και AI εντοπίζουν καρκίνο με ακρίβεια πάνω από 90%
Το γλέντησε για τα καλά η Ενωση Τέμενης ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Πώς να ξεχωρίσετε ένα AI βίντεο σε 5 δευτερόλεπτα: Τα λάθη που κάνουν τα deepfakes και δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά
Η LG φτιάχνει ανθρωποειδές ρομπότ και η NVIDIA του δίνει μυαλό
