Χρήστος Μπούρας: Τμήμα Κτηνιατρικής στο Αγρίνιο στην επόμενη 5ετία

«Επιλέξαμε τη δημιουργία σχολών σε κάθε νομό και επίσης θεωρούμε ότι δεν μπορεί να είναι τμήματα σε διαφορετικές σχολές διάσπαρτα, γιατί αυτό δεν βοηθάει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπούρας.

Χρήστος Μπούρας: Τμήμα Κτηνιατρικής στο Αγρίνιο στην επόμενη 5ετία

«Πιστεύουμε ότι ένα Πανεπιστήμιο στα όρια της Πάτρας, στα όρια της περιφέρειας, θα εξαφανιστεί. Ανοίγουμε τους ορίζοντες, πιστεύουμε πολύ στην εξωστρέφεια. Πιστεύουμε πάρα πολύ στις διεθνείς μας σχέσεις, έχουμε πάνω από 700 συμφωνίες με ξένα πανεπιστήμια».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών σε αναπτυξιακό συνέδριο το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο, συνεχίζοντας: «Επιλέξαμε τη δημιουργία σχολών σε κάθε νομό και επίσης θεωρούμε ότι δεν μπορεί να είναι τμήματα σε διαφορετικές σχολές διάσπαρτα, γιατί αυτό δεν βοηθάει».

Οσον αφορά στον νομό, σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο για την Αιτωλοακαρνανία μια και έχει μπει στο ταμείο Ανάκαμψης το πρότζεκτ για 200 φοιτητικά δωμάτια στο Αγρίνιο και 200 στο Μεσολόγγι. «Το Πανεπιστήμιο ζητά βοήθεια από τον πολιτικό κόσμο να εγκριθούν αυτά. Εχουμε καταθέσει πρόταση στο Hellenic Univeristies 2, που είναι πολύ υψηλά στη βαθμολογία, και έχει προκριθεί το κτήριο της ΕΑΣ όπως και η κατασκευή τρίτου ορόφου».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη γιατί με τη βοήθειά του θα ανακαινιστεί, όπως ανέφερε, η πανεπιστημιούπολη στο Μεσολόγγι που ήταν εγκαταλελειμμένη.

Ομως, κι εδώ είναι η είδηση, αποκάλυψε και το επόμενο βήμα, εκτός από την ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή με έδρα το Μεσολόγγι.

Αυτό είναι το εντός της επόμενης πενταετίας πέμπτο τμήμα να είναι αυτό της Κτηνιατρικής με έδρα το Αγρίνιο, κάνοντας έκκληση για βοήθεια από τους αρμοδίους.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ