Χρήστος Τεντόμας: Τι υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων που ερευνάται για το Πόθεν Έσχες του

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος ελέγχεται με βάση πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, σύμφωνα με το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το ποσό των 800.000 ευρώ που βρέθηκε στο Πόθεν Έσχες του, απαντά σήμερα στις σχετικές κατηγορίες.

Χρήστος Τεντόμας: Τι υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων που ερευνάται για το Πόθεν Έσχες του

Στις κατηγορίες για το Πόθεν Έσχες του απαντά ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας.

«Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω», υπογραμμίζει ο Χρήστος Τεντόμας, μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο πρόσωπό του, χωρίς να τον κατονομάζουν.

Ο κ. Τεντόμας εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει πως το ποσό στο οποίο αναφέρονταν τα δημοσιεύματα του Τύπου (γίνεται λόγος για 800.000 ευρώ), αφορά καταθέσεις της συζύγου και της πεθεράς του και ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στοιχεία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που τον θίγουν και τον προσβάλλουν.

 Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες για την έκθεση ελέγχου που αφορά το Πόθεν Έσχες μου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών οι οποίες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω: Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω. Στις Δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.

Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.

Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.
Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί και εξοφληθεί οι σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις.

Εξυπακούεται πως όλα έχουν δηλωθεί όπως προβλέπεται και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά. Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ