Χρήστου και Καραλής: Διπλή ελληνική επιτυχία με χρυσό και ασημένιο μετάλλιο
Ο Απόστολος Χρήστου υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα 100μ. ύπτιο, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 6 μέτρα και κατέκτησε το ασημένιο στο επί κοντώ – «Πεινάω πολύ για τα επόμενα», το μήνυμα του «Μανόλο»
Μια ημέρα γεμάτη ελληνικές επιτυχίες ήταν η χθεσινή, με τον Απόστολο Χρήστου και τον Εμμανουήλ Καραλή να ανεβαίνουν στο βάθρο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και να χαρίζουν δύο ακόμη σημαντικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Παρίσι, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο Καραλής πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μπέρμιγχαμ.
Ο Χρήστου ξανά πρωταθλητής Ευρώπης
Ο Απόστολος Χρήστου απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι παραμένει στην κορυφή της ευρωπαϊκής κολύμβησης.
Δύο ημέρες μετά την οριακή απώλεια του χάλκινου μεταλλίου στα 50 μέτρα ύπτιο, όπου τερμάτισε τέταρτος για μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου, ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, υπερασπιζόμενος τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2024 στο Βελιγράδι.
Μάλιστα, ο Χρήστου πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι στον Ιταλό Τόμας Τσέκον, Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος μέχρι τώρα αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην καριέρα του.
«Τέταρτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Υπερασπίστηκα τον τίτλο μου από το 2024 και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κλείσω αυτό το ευρωπαϊκό με ένα χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο Χρήστου στην ΕΡΤ.
Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στη διαχείριση της απογοήτευσης από τον αγώνα των 50 μέτρων.
«Προσπάθησα να έχω ψυχραιμία και νομίζω τα κατάφερα, εκεί ήταν το μυστικό», ανέφερε, εξηγώντας ότι η εμπειρία τον βοήθησε να διαχειριστεί την κόπωση και την πίεση.
«Δεν το περίμενα ότι θα κερδίσω σήμερα. Χθες ήμουν πάρα πολύ κουρασμένος και δεν ένιωθα καλά. Όμως, με την ψυχραιμία και την εμπειρία που έχω πλέον μπορώ να διαχειριστώ κρίσιμες καταστάσεις και να πάρω το μέγιστο από κάθε κούρσα», πρόσθεσε.
Ο «Μανόλο» στα 6 μέτρα και στο βάθρο
Λίγο αργότερα, στο Μπέρμιγχαμ, ο Εμμανουήλ Καραλής έδωσε τη δική του παράσταση στον τελικό του επί κοντώ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τα 6,00 μέτρα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, σε έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον Μόντο Ντουπλάντις.
Ο Σουηδός παγκόσμιος ρέκορντμαν πήρε την πρώτη θέση, όμως ο Καραλής επιβεβαίωσε ξανά ότι βρίσκεται πλέον σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές του κόσμου.
Οι δύο αθλητές έδωσαν ακόμη μία φορά ένα ξεχωριστό παράδειγμα αθλητικού πολιτισμού. Παρά τη μεταξύ τους μάχη για το χρυσό, δεν σταμάτησαν να εμψυχώνουν και να χειροκροτούν ο ένας τον άλλον στις προσπάθειές τους.
Ο Καραλής κυνήγησε μέχρι το τέλος την υπέρβαση, έχοντας πλέον ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των έξι μέτρων.
Μετά τον αγώνα, το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: τα όρια έχουν πλέον μετακινηθεί.
«Πεινάω, πεινάω πολύ για τα επόμενα… Δεν υπάρχει ύψος που να με φοβίζει πια», δήλωσε ο «Μανόλο».
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος. Όταν πιστεύει ένας αθλητής και έχει μία ομάδα γύρω του, την οικογένειά του και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν, μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του», ανέφερε.
Στην ερώτηση αν υπάρχει πλέον κάποιο ύψος που τον φοβίζει, η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική:
«Τίποτα, τίποτα. Δεν υπάρχει ύψος που να με φοβίζει πια, δεν θέλω να βάζω όρια. Κατάφερα ν’ αποδείξω στον εαυτό μου ότι πρέπει να τα βλέπεις θετικά. Οτιδήποτε έχεις βάλει στο μυαλό σου, μπορείς να το καταφέρεις».
Και όταν κλήθηκε να βαθμολογήσει με άριστα το 10 το πόσο χάρηκε τον αγώνα, έδωσε την πιο χαρακτηριστική απάντηση της βραδιάς:
«Δέκα, αλλά όχι με τόνο, γιατί πεινάω, πεινάω πολύ για τα επόμενα».
Λίγο νωρίτερα, στην κάμερα του ΣΕΓΑΣ, είχε φωνάξει γεμάτος ενθουσιασμό: «Το πήραμε!»
Μια ημέρα, δύο τελικοί, δύο μετάλλια. Ο Χρήστου και ο Καραλής επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα διαθέτει πρωταθλητές ικανούς να πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΕΤΑΑ: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher παιδικών σταθμών
Tα dopamine sites κατακλύζουν το διαδίκτυο και τα πάντα κοστίζουν 0 ευρώ
Με ταβούλια ο Δεκαπενταύγουστος στο Καλούσι Ερυμάνθου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Αν περπατάτε τόσα βήματα την ημέρα, μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Σκύλοι με αισθητήρες και AI εντοπίζουν καρκίνο με ακρίβεια πάνω από 90%
Ζώδια σήμερα 17/8: η πιο τυχερή μέρα για έρωτα και χρήμα!
Ιός Δυτικού Νείλου: Γιατί δεν φτάνουν οι ψεκασμοί – Η λίστα με τα 12 άμεσα μέτρα
Η LG φτιάχνει ανθρωποειδές ρομπότ και η NVIDIA του δίνει μυαλό
