«Χριστούγεννα είναι…»: Ανάβει το δέντρο στην πλατεία Γεωργίου στις 13 Δεκεμβρίου

Μουσικές και χορωδιακές φωνές θα πλημμυρίσουν την πόλη που γιορτάζει!

ΠΑΤΡΑ Φωτογραφία αρχείου

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου θα σημάνει την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος της Πάτρας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Οι εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο «Χριστούγεννα είναι…», ανοίγουν με χορωδίες της πόλης και μουσικά σχήματα να στέλνουν σε κάθε γωνιά της Πάτρας το γιορτινό μήνυμα.

Στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου παίρνουν μέρος η Χορωδία του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών «Η Μέριμνα», η Χορωδία Πάτρας Cantelena, η Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου, η Χορωδία Δωματίου Δημοτικού Ωδείου, η Χορωδία ΑΝΤΗΧΩ και η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας.

ΠΑΤΡΑ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Η Χορωδία του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών «Η Μέριμνα» υπό τη διεύθυνση του Σέργιου Σοϊλέ θα ερμηνεύσει τα τραγούδια «Τρίγωνα Κάλαντα», «Και του χρόνου», «Κάλαντα Ικαρίας και Κρήτης», «Feliz Navidad».

Από τη Χορωδία Πάτρας Cantelena θα ακουστούν «Παραδοσιακά Κάλαντα», «Κάλαντα Χίου», «Ο Μικρός Τυμπανιστής», «Σήμερα Είναι Μια Γιορτή», «E Malama (παραδοσιακό Χαβάης)». Τη διεύθυνση της χορωδία θα έχει η Ελένη Παπαδοπούλου.

Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών με τη Νίνα Μεταξά στο Πιάνο και σε διεύθυνση Πένης Γιαννοπούλου θα ερμηνεύσει τα γιορτινά τραγούδια «Άστρο Φωτεινό – Παραδοσιακό Ουγγαρίας», «Σήμαντρα Ηχούν – Παραδοσιακά κάλαντα Γερμανίας», «Το Τραγούδι των Μάγων – Χριστουγεννιάτικα κάλαντα Puerto Rico», «Παραδοσιακά Κάλαντα Πελοποννήσου».

ΠΑΤΡΑ

Η Χορωδία Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, υπό τη διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου και τη Νίνα Μεταξά στο πιάνο θα βάλει τη δική της «σφραγίδα» στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων ερμηνεύοντας το «Μικρό Τυμπανιστή -Simeone Onorati», «Χριστούγεννα – Δημήτρης Σινούρης», «Bashana Haba’Ah-Nurit Hirsch» και το «Carol Of The Bells-M.Leontovich».

Τα τραγούδια «Dona Nobis Pacem-Holy night», «Patapan-Carol of the bells», «Ένα Στέφανι Από άλαντα», σε διεύθυνση Μέλπως Βικάτου θα ερμηνεύσει η «Χορωδία ΑΝΤΗΧΩ».

Η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας θα δώσει μια άλλη νότα στην πρεμιέρα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων με την ξεχωριστή ερμηνεία των τραγουδιών «l Albero Di Natale», «Jingle Bells», «White Christmas», «Gli Angeli Del Ciel» και «Silent Night».

*Στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων συμμετέχει και η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS. Ξυλοπόδαροι, κλόουν, ισορροπιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, μίμοι και χορευτές θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments