Coffee Demon: H νεαρή instragrammer μιλάει στο pelop.gr για το πως απέκτησε 60.000 followers προτείνοντας… βιβλία!

Η Αθηνά μας συστήνει τα βιβλία του καλοκαιριού ενώ αναφέρεται στον λόγο που δεν έχουμε δει ποτέ το πρόσωπο της στα social media

6 4 Η Αθηνά ενώ έχει από τους πιο επιδραστικούς λογαριασμούς στο Instagram δεν έχει "φανερωθεί" ποτέ στο κοινό της

Ένας πραγματικός influencer προτείνει βιβλία είχε αναφέρει σε συνέντευξη του κάποια στιγμή στο παρελθόν ο mr. Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ . Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα επίσης έχει καλό γούστο στα βιβλία καθώς οι προτάσεις του, αναμενόμενα εκτοξεύουν αυτόματα τη δημοφιλία των βιβλίων ενώ και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Μπιλ Γκέιτς επηρεάζει απόλυτα την πορεία ενός βιβλίου είτε είναι μυθιστόρημα είτε σημειώσεις προς τους φοιτητές.

Στην Ελλάδα μας, που νιώθουμε πως τα βιβλία δεν έχουν πάντα την θέση που τους αξίζει στην βιβλιοθήκη του σπιτιού μας, η νεαρή Αθηνά ή καλύτερα ο “δαίμονας” που βρίσκεται πίσω από το Coffee Demon τα καταφέρνει εξίσου καλά και επηρεάζει τις επιλογές των 60.000 (και περισσότερων) ακολούθων της, στο instagram και στο blog της. Πριν διαβάσεις όσα είπε στην “Π” θα πρέπει να ξέρεις πως δεν έχει ανεβάσει ποτέ φωτογραφία του εαυτού της στα social media και ο λογαριασμός της @abookishdemon έχει φωτογραφίες που περιλαμβάνουν σχεδόν πάντα το ίδιο σκηνικό. Είναι πράγματι η φωτεινή πλευρά του instagram που αξίζει να ανακαλύψεις.

7

Το σκηνικό των post πάντα περιλαμβάνει εκτός από βιβλία ή gadget και μια κούπα καφέ

Πες μας δυο λόγια για το blog σου cold brew & notes και για το coffee Demon. Πως ξεκίνησες;

– Η αλήθεια είναι πως το blog είναι αρκετά καινούργιο εγχείρημα, σκοπεύω να το εμπλουτίσω όχι μόνο με άρθρα αλλά και με υλικό όπως wallpapers, κάποια printables με σκοπό την οργάνωση και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον προσθέσω και merchandise! Γενικά όταν ξεκίνησα το λογαριασμό μου το 2017 σίγουρα δεν περίμενα την απήχηση που έχει τώρα και αυτό διότι ξεκίνησε ως προσωπικός λογαριασμός, μετά επικεντρώθηκε σε βιβλία και τέλος το 2020 κατέληξε στη μορφή που το συναντάμε σήμερα. Έχει περάσει από 40 κύματα και κατά ένα περίεργο τρόπο ακολουθεί τη ζωή μου. Νομίζω πως ο λόγος που “έκατσε” το περιεχόμενο σχετικά με τη σχολή είναι πως με βοήθησε πολύ να δω το διάβασμα με άλλο τρόπο, να το συνδυάσω με κάτι πιο δημιουργικό και σίγουρα το γεγονός πως προσέγγισε κόσμο που ήταν στην ίδια βάρκα με μένα ήταν κάτι απροσδόκητα θετικό και με έκανε να αισθάνομαι λιγότερο “μόνη” μου.

Συνδέεις με έναν πολύ έξυπνο τρόπο τα βιβλία και την μελέτη γενικότερα, με την τεχνολογία και τα apps. Είναι κάτι που σου έλειπε από τα σχολικά έτη πριν πάρεις εσύ αυτόν τον ρόλο στο διαδίκτυο;

– Η τεχνολογία είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου και το βιβλίο μπήκε στο παιχνίδι με την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο όπου απέκτησα ελάχιστα παραπάνω ελεύθερο χρόνο. Το πάντρεμα έγινε τυχαία και μάλλον λόγω επιπολαιότητας δικής μου. Όταν το περιεχόμενο του λογαριασμού στράφηκε στη μελέτη, η λογική θα επέβαλε να επικεντρωθώ σε ένα πράγμα … αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Οπότε αποφάσισα να δείχνω λίγο το ένα λίγο το άλλο και εντέλει κατάφερα να τα συνδυάσω όλα, προφανώς καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η αντιμετώπιση του κόσμου που ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική. Ωστόσο, παραδέχομαι πως ίσως να ήταν και λάθος μιας και στο Ίνσταγκραμ όπως και σε κάθε μορφής Social, η ενασχόληση με ένα θέμα βοηθάει στην ανάπτυξη, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να “κλειδωθώ” σε μια θεματολογία … είμαι και δίδυμος στο ζώδιο!

8

Η γνωστή instagramer έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο των social media

Δεν δημοσιεύεις προσωπικές σου στιγμές ούτε καν φωτογραφίες σου στο Instagram. Έχεις μπει στον “πειρασμό” να λάβεις όλη αυτήν την αποδοχή των χρηστών του διαδικτύου δημοσιεύοντας τα στοιχεία σου όπως το ονοματεπώνυμο σου;

– Και ναι και όχι. Αρχικά με λένε Αθηνά! κυρίως δεν δημοσιεύω στο συγκεκριμένο λογαριασμό γιατί κατα ένα περίεργο τρόπο, είναι ένα μέρος που μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα γι αυτό και πολλά άτομα γύρω μου δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του. Η μόνη προσωποποίηση είναι είτε με κάποια voiceover που κάνω ή σε πολύ σπάνια story να φαίνομαι ελάχιστα. Έχω και εγώ τα θεματάκια μου σχετικά με αυτοπεποίθηση τα οποία και προσπαθώ να ξεπεράσω. Στο ΤικΤοκ έχω προσπαθήσει να κάνω vlogs και μάλιστα ένα χτύπησε 100Κ προβολές … περιττό να πω οτι με άγχωσε απίστευτα, με βρήκαν και άτομα από τη σχολή … δεν πέρασα καλά αν και τα σχόλια ήταν απίστευτα ενθαρρυντικά! Γενικά όμως δεν τα πάω καλά με την έκθεση, στο μέλλον θα ήθελα να το παλέψω αυτό! Δέχομαι και αρκετά μηνύματα σχετικά με το ποιά είμαι … το μυστήριο είναι ωραίο αλλά οι περισσότεροι θέλουν να ξέρουν ποιός κρύβεται από πίσω. Δεν νομίζω πως μπορώ να γίνω instagrammer με την κανονική έννοια ειδικά με το χαρακτήρα που έχω τώρα, άλλωστε δεν έχει παρουσιαστεί και η ανάγκη να παντρέψω τις δύο ζωές μου!

Πριν μπεις στην διαδικασία να κάνεις κάποιο post ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείς; Ξοδεύεις αρκετή ώρα γι αυτό;

– Όσο οργανωμένη είμαι σε άλλα θέματα, άλλο τόσο ανοργάνωτη είμαι στα social! Γενικά το instagram είναι ένα χόμπι για εμένα, δεν πληρώνει τους λογαριασμούς μου και σίγουρα δεν περιστρέφεται η ζωή μου γύρω από αυτό. Οπότε λαμβάνει την αντίστοιχη αντιμετώπιση! Συνήθως πριν ποστάρω, θα “ετοιμάσω” το γραφείο ή το εκάστοτε σκηνικό, θα τραβήξω με το κινητό την φωτογραφία και ύστερα στο Lightroom θα βάλω το φίλτρο και τέλος. Η περιγραφές είναι το πιο εύκολο μιας και έχω μια λίστα στο κινητό με θέματα ή ιστοσελίδες που θέλω να μοιραστώ και απλώς επιλέγω να αναπτύξω κάτι από εκεί … φυσικά κάποιες φορές απλώς μιλάω για τη μέρα μου ενώ κάποιες άλλες έχει τύχει να ανεβάσω και το γραφείο μου όπως ακριβώς είναι (κυρίως στις εξεταστικές). Θα έλεγα πως κάθε πόστ παίρνει γύρω στο μισάωρο. Πλέον δεν ποστάρω και τόσο συχνά αρα έχω παραπάνω ευελιξία!


Στην Ελλάδα έχουμε μια τάση να αγαπάμε τα βιβλία λίγο περισσότερο το καλοκαίρι. Είναι κάτι που το διαπιστώνεις και εσύ μέσα από την επαφή σου με τους αναγνώστες;
– Σίγουρα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα διάφορα DMs που λαμβάνω με θέμα προτάσεις βιβλίων κυρίως πριν φύγει κάποιος για διακοπές. Επίσης σχετικές αναρτήσεις και βιβλιοκριτικές έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση σε αυτούς τους μήνες και από εκεί που είχα 10-15 σχόλια πλέον βλέπουμε περισσότερα και μάλιστα από άτομα που δεν συνηθίζουν να διαβάζουν γενικά!

Έχεις κάνει για κάποιο βιβλίο λίγο καλύτερα σχόλια από όσο άξιζε μετά από παραίνεση του συγγραφέα;

– Δυστυχώς όταν αποφασίζεις να δεχτείς βιβλίο ή προϊόν για κριτική, υπάρχει ο κίνδυνος να μη σου αρέσει, ειδικά στο βιβλίο! Μου έχει τύχει το ebook ενός νέου συγγραφέα να είναι χάλια, σε αυτές τις περιπτώσεις προσωπικά στέλνω ένα μήνυμα και ενημερώνω, πάντα υπάρχει η πιθανότητα απλώς να μην είμαι το κατάλληλο άτομο … για αυτό και δεν θέλω να “θάψω” κανέναν! Στην περίπτωση που έχω στο μυαλό μου, ο συγγραφέας απλώς με παρακάλεσε να μην ανεβάσω τίποτα το οποίο και είναι απόλυτα σεβαστό. Πάντως αν υπάρχει προσωπική επαφή με τον συγγραφέα, ειδικά στην Ελλάδα που είναι και εύκολη η επικοινωνία με τους συγγραφείς, σίγουρα επηρεάζεσαι οπότε χωρίς να το κάνω επίτηδες, ενδέχεται να έχω εκθειάσει παραπάνω κάποιο βιβλίο. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει καμία απαιτητική συμπεριφορά ούτε από συγγραφέα ούτε από εταιρεία, βέβαια αναγνωρίζω τα λεγόμενα red flags αρκετά εύκολα οπότε και δεν συνεργάζομαι εξαρχής.

Πέντε προτάσεις για βιβλία 

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ. Μπορείς να προτείνεις 5 αγαπημένα σου βιβλία που είτε συνάδουν με την εποχή είτε με την επικαιρότητα αποτελούν μια καλή αγορά για τους βιβλιόφιλους;
– Νομίζω έχω τα κατάλληλα!

1. Ο Θάνατος Του Οδυσσέα – Δημήτρης Σίμος ( ελληνικό αστυνομικό που αγγίζει την ποιότητα της ταινίας Έτερως Εγώ )
2. Αυτοί Που Επέζησαν – Jane Harper (γενικά τα βιβλία της Harper είναι εγγύηση)
3. Το Κτήνος – Leticia Sierra ( ασχολείται με τη σωματεμπορία αρκετά επίκαιρο)
4. Το Νησί – Victoria Hislop ( το διάβασα πρόσφατα μετά την ομώνυμη σειρά και πρόκειται για αριστούργημα) και τέλος
5. Οθέλλος – William Shakespeare ( θεατρικό το οποίο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ μιας και πραγματεύεται γυναικοκτονία από το σύζυγο της … ανατριχιαστικά ίδιο με τα γεγονότα στη χώρα μας)

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

filippidis
ρενος χαραλαμπίδης 2
ioanna touni
discover kalavrita