Coffee Island: Πώς τα υπολείμματα καφέ θα γίνουν.. καλλυντικά! – Στη ΒΙΠΕ Πατρών η λειτουργία της νέας βιομηχανικής μονάδας

Οι δύο εταιρίες έχουν ήδη προγραμματίσει την έναρξη λειτουργίας νέας βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας και χρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών

Coffee Island: Πώς τα υπολείμματα καφέ θα γίνουν.. καλλυντικά! - Στη ΒΙΠΕ Πατρών η λειτουργία της νέας βιομηχανικής μονάδας

Νέα επιχειρηματική επένδυση στην καινοτόμο εταιρία συλλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ espresso, Coffe-Eco, ανακοίνωσε η Coffee Island.

Η σύμπραξη των δύο εταιριών θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει την επεξεργασία πενήντα (50) τόνων υπολειμμάτων καφέ από τα καφεκοπτεία Coffee Island, τα οποία προορίζονται για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα και εδαφοβελτιωτικά υλικά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως πενήντα (50) τόνοι υπολειμμάτων καφέ αντιστοιχούν σε εννέα (9) τόνους ισοδύναμου εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η συνεργασία των δύο εταιριών θα εφαρμόσει το μοντέλο κυκλικής οικονομίας στη πράξη. Μέχρι σήμερα η οικονομική αξία του καρπού καφέ μεταφραζόταν σε ροφήματα, με συγκεκριμένη αλυσίδα παραγωγής αξίας. Μέσω της νέας επιχειρηματικής συνεργασίας επεκτείνεται η αλυσίδα παραγωγής αξίας του καφέ, δημιουργώντας νέα προϊόντα, τα οποία προσδίδουν αξία στον καταναλωτή και πολλαπλασιάζουν τα οικονομικά οφέλη του καρπού.

Οι δύο εταιρίες έχουν ήδη προγραμματίσει την έναρξη λειτουργίας νέας βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας και χρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, τη στελέχωση της υπάρχουσας ομάδας της Coffe-Eco με νέους επιστήμονες, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από την επεξεργασία υπολειμμάτων καφέ που αφορούν στις βιομηχανίες Ενέργειας (βιολογικό κάρβουνο), Επίπλου (εναλλακτικό υλικό), Γεωργίας (βιολογικό λίπασμα) και την επέκταση του δικτύου πωλήσεων των νέων προϊόντων που θα προκύψουν στην Ελλάδα και την Αμερική.

Η startup από την πλευρά της έχει ήδη δειγματίσει την πρώτη ύλη που παράγει από υπολείμματα καφέ με την μορφή εκχυλίσματος σε σημαντικές εταιρείες καλλυντικών με παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα, έχοντας ως απώτερο στόχο την δημιουργία τελικού προϊόντος και τη σύναψη συνεργασιών. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν λάβει δείγματα είναι οι Apivita, Korres, Dust & Cream. Ένα από τα πρώτα προϊόντα που δημιουργήθηκε μέσω της σύμπλευσης των δύο εταιρικών οντοτήτων είναι ένα lip balm που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και θα το συνυπογράφουν η Coffee Island με την Coffe-Eco.

Στόχος της Coffee Island είναι, αφενός να αξιοποιήσει τα υπολείμματα του καφέ, αφετέρου να εμπορευτεί καλλυντικά στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά μέσω της συνεργασίας αυτής. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coffe-eco, πραγματοποιείται από τον Βαγγέλη Λιόλιο, βασικό μέτοχο της Coffee Island και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας καφεστίασης, μέσω της εταιρείας Nimbus Capital που έχουν συστήσει. Πίσω από τη σύσταση της νεοφυούς Coffe-eco βρίσκονται οι επιχειρηματίες Aλέξης Πάντζιαρος και Μάριος Βλαχογιάννης. Η εν λόγω εταιρεία μέσα από την αξιοποίηση των υπολειμμάτων καφέ δημιουργεί καινοτόμες και διαφοροποιημένες συνταγές καλλυντικών καλλυντικών.

Coffee Island: Πώς τα υπολείμματα καφέ θα γίνουν.. καλλυντικά! - Στη ΒΙΠΕ Πατρών η λειτουργία της νέας βιομηχανικής μονάδας

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, R&D and Network Operation Director, Coffee Island, Μάριος Βλαχογιάννης, Υπεύθυνος Παραγωγής και  Συνιδρυτής, Coffe-Eco, Αλέξης Πάντζιαρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής, Coffe-Eco, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO, Coffee Island

Το 2022 η Coffee Island έκλεισε με τζίρο που ανήλθε στα 36 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δυναμική του τζίρου που αναπτύχθηκε την περασμένη χρονιά από το σύνολο το δικτύου των καταστημάτων που λειτουργούν υπό την ταμπέλα της, ανήλθε στα 155 εκατομμύρια ευρώ. Επισημαίνεται ότι τα 235 από αυτά λειτουργούν στην περιφέρεια, ενώ συνολικά το δίκτυό της αριθμεί 32 σημεία. Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται και εκτός Ελλάδας, έχει σχεδιάσει τη σύσταση τεσσάρων νέων καταστημάτων σε Μεγάλη Βρετανία και Αίγυπτο. Εκτός Ελλάδας η εταιρεία διατηρεί 55 καταστήματα, εκ των οποίων τα 43 λειτουργούν στη ΚύπροΤαυτόχρονα δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, στο Ντουμπάι, στο Λονδίνο, στο Βουκουρέστι, στη Γενεύη και στο Τορόντο.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ