Δαμασιώτη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης με Πανελλήνιο ρεκόρ!
Στη δεύτερη μέρα του Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (Κ23) που διεξάγεται στο Σαμορίν της Σλοβακίας
Με ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ πεταλούδα (ήταν 2:09.55 που είχε σημειώσει στις 31 Ιουλίου 2024 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.και έκανε 2:09.21) η Γεωργία Δαμασιώτη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη δεύτερη μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (Κ23) που διεξάγεται στο Σαμορίν της Σλοβακίας.

Έχοντας βασική αντίπαλο την Λάνα Πούνταρ από τη Βοσνία με φετινό 2:08.15, πέρασε στον απευθείας τελικό 2η στα 100μ σε 1:01.65 , έναντι 1:00.55 της Πούνταρ. Στο δεύτερο κατοστάρι όμως…δεν πιανόταν. Τρίτη ήταν η Λάουρα Λάχτινεν από τη Φινλανδία με 2:12.05.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
Η Δαμασιώτη χθες (Πέμπτη 26/6) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα. Το σημερινό βεβαίως είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά τη νίκη του Απόστολου Σίσκου στα 200μ. ύπτιο
Εξαιρετική η εμφάνιση του Μάριου-Θόδωρου Ζαφειρόπουλου στον τελικό των 200μ πρόσθιο. Κατέλαβε την 4η θέση με επίδοση 2:11.37, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας είχε 2:11.99 ενώ το ατομικό του ρεκόρ ήταν 2:12.15 από τις 19/5/2025), κάνοντας μια καταπληκτική κούρσα.
Ο Δημήτρης Τσαλιαγκός με 2:13.16 τερμάτισε στην 8η θέση. Νίκησε Αυστριακός, Λούκα Μλαντένοβιτς με 2:10.08, τον ακολούθησαν ο Εοϊν Κόρμπι (Ιρλανδία) 2:10.50 και ο Μακσίμ Οβτσινίκοφ (Ουκρανία) με 2:10.77.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Διακρίσεις για τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πατρών ΦΩΤΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Στην Ηλεία το «ΟΛΥΜΠΙΑ – ΗΛΙΔΑ 2027» – Στα χέρια των δύο δήμων η σημαία των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων ΦΩΤΟ
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
