Δάσος Φολόης: Ένα μαγικό σκηνικό που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της Πελοποννήσου – ΦΩΤΟ

Το δάσος Φολόης στην Πελοπόννησο, αποτελεί ένα σκηνικό που μαγεύει τους πάντες

Δάσος Φολόης: Ένα μαγικό σκηνικό που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της Πελοποννήσου - ΦΩΤΟ

Η καθηλωτική ομορφιά του δάσους της Φολόης είναι τέτοια, που χωρίς δεύτερη σκέψη το καθιστά ένα από τα σημεία αναφοράς για το φυσικό πλούτο της Πελοποννήσου. Με τα δέντρα του να δίνουν την εντύπωση ότι αγγίζουν θα έλεγε κανείς τον ουρανό, οι εικόνες του κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται αν έχει βγει από κάποιο παραμύθι.

Μέσα στις λεκάνες απορροής των ποταμών Ερυμάνθου και Πηνειού (του Ηλειακού), πρόκειται για ένα μοναδικό, πλούσιο οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα που βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, στα σύνορα Αρκαδίας-Αχαΐας, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ολυμπία και σε υψόμετρο 600-630 μέτρων καλύπτοντας έκταση 42.000 στρεμμάτων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιάς που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά.

Ένα από τα σπανιότερα δάση στα Βαλκάνια
Σε όλο το οροπέδιο κυριαρχεί η ευθύκορμη βελανιδιά (δρυς), την οποία ο λαός της περιοχής ονόμασε Κάπελη. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα σπανιότερα δάση και μοναδικό στα Βαλκάνια. Οι βελανιδιές δημιουργούν  κάτι σαν σκεπή στο δάσος που το κάνει μοναδικό και εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία το πανέμορφο δάσος της Φολόης πήρε το όνομά του από τον βασιλιά των Κενταύρων, τον Φόλο που λέγεται ότι κατοικούσε στο Δάσος και ήταν φίλος του Ηρακλή.

Πλούσια χλωρίδα και πανίδα, όμορφα χωριά, υπέροχα φυσικά τοπία και παραμυθένιους δασικούς δρόμους θα δει κανείς φτάνοντας στην περιοχή. Η περιοχή αποτελεί ιδανικό προορισμό αν είστε φυσιολάτρης και αγαπάτε την πεζοπορία και το ποδήλατο. Υπάρχουν πολλές και γνωστές πεζοπορικές διαδρομές, και μικρού βαθμού δυσκολίας, για να περπατήσετε μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο και να απολαύσετε τη μαγεία. Η όλη διαδρομή εξάλλου για να φτάσετε στο δάσος Φολόης θα σας μαγέψει.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα σε όλη την περιοχή, να επισκεφτείτε το ομώνυμο χωριό της Φολόης και να γευτείτε τις τοπικές συνταγές σε κάποιο ταβερνάκι. Η Λάμπεια, επίσης, είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της Ηλείας που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά. Μην παραλείψετε να προμηθευτείτε το νόστιμο ντόπιο μέλι της περιοχής πριν επιστρέψετε.

Δάσος Φολόης: Ένα μαγικό σκηνικό που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της Πελοποννήσου - ΦΩΤΟ Δάσος Φολόης: Ένα μαγικό σκηνικό που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της Πελοποννήσου - ΦΩΤΟ Δάσος Φολόης: Ένα μαγικό σκηνικό που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της Πελοποννήσου - ΦΩΤΟ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments