Debate: Ελεύθερη ερώτηση και διευκρινιστική στους πολιτικούς αρχηγούς – Δεκτές οι προτάσεις
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στη διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στη διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε να κάνει δεκτές τις προτάσεις των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο debate, όπως αυτές κατατέθηκαν από τον κ. Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.
Στο πλαίσιο εξασφάλισης της ισότιμης κατανομής του χρόνου για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθεί η δυνατότητα στον εκάστοτε δημοσιογράφο:
Να υποβάλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση θα διατυπώνεται στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας και η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.
Να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Η διευκρινιστική ερώτηση θα προηγείται χρονικά της ερώτησης ελεύθερης θεματολογίας.
Υπενθυμίζεται ότι η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Δημιουργική Γραφή και Έκφραση…από τον Σύλλογο του Γηροκομειού
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Οι «Βάκχες» στην Αρχαία Ολυμπία
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
