Οι προορισμοί που χτυπάνε «κόκκινο» για τα Χριστούγεννα – Οι τιμές των καταλυμάτων, που κυμαίνονται τα Καλάβρυτα

Οι τιμές των καταλυμάτων τη φετινή εορταστική περίοδο στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς έχουν πάρει την ανιούσα.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Μέσα Νοεμβρίου και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη ψάχνουν και κάνουν έρευνα για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, με τους πιο οργανωμένους να έχουν ήδη κλείσει τα καταλύματά τους στους δημοφιλείς, και όχι μόνο, χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

Βέβαια, όπως αναφέρει το Pricefox.gr σε σχετική του έρευνα, η δημοφιλής online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ασφαλειών αυτοκινήτου, μας δείχνει τους πιο ακριβούς, αλλά και οικονομικούς προορισμούς για την εορταστική περίοδο, συγκρίνοντας τις τιμές των καταλυμάτων τους για την περίοδο 23- 27 Δεκεμβρίου 20223.

Οι τιμές των καταλυμάτων τη φετινή εορταστική περίοδο έχουν πάρει την ανιούσα, με το μέσο όρο διανυκτέρευσης στην ακριβότερη περιοχή της χώρας να αγγίζει ακόμη και τα 407 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη τιμή στον οικονομικότερο προορισμό ορίζεται στα 98 ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιες από τις υψηλότερες τιμές που σημείωσε η έρευνα του Pricefox.gr, συναντώνται σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς όπως η Ελάτη, τα Καλάβρυτα και το Μέτσοβο. Για τα συγκεκριμένα τουριστικά μέρη, μάλιστα, οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 265 ευρώ ανά διανυκτέρευση, 249 ευρώ ανά διανυκτέρευση και 198 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αντίστοιχα κατά μέσο όρο.

Αράχωβα VS Νάουσα: Ο πιο ακριβός και ο πιο οικονομικός χριστουγεννιάτικος προορισμός
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Πιο συγκεκριμένα, η Αράχωβα, για ακόμη μία χρονιά, κρατάει τα «σκήπτρα», με τους ταξιδιώτες να καλούνται να πληρώσουν από 150 έως και 1.600 ευρώ ανά διανυκτέρευση και το μέσο όρο της «κοσμοπολίτισσας» του Παρνασσού να προσαρμόζεται στα 407 ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, όμως, συναντάται η Νάουσα, στο νομό Ημαθίας, με μέσο όρο τιμής ανά διανυκτέρευση στα 98 ευρώ. Το πιο ακριβό της κατάλυμα κοστολογείται στα 141 ευρώ, ενώ το πιο οικονομικό της στα 75 ευρώ.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι κατά περίπτωση δεν μπορεί, όποιος κάνει τη σωστή έρευνα, να βρει ακόμη και πιο προσιτές λύσεις όπως συμβαίνει με το Πήλιο, όπου οι τιμές καταλυμάτων ξεκινούν από τα 42 ευρώ ανά διανυκτέρευση, τα Τρίκαλα Κορινθίας από τα 54 ευρώ ανά διανυκτέρευση, τα Ιωάννινα από 56 ευρώ ανά διανυκτέρευση και την Καλαμπάκα από 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Υψηλές οι τιμές στους δημοφιλείς, ορεινούς προορισμούς

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιες από τις υψηλότερες τιμές που σημείωσε η έρευνα του Pricefox.gr, συναντώνται σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς όπως η Ελάτη, τα Καλάβρυτα και το Μέτσοβο.

Για τα συγκεκριμένα τουριστικά μέρη, μάλιστα, οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 265 ευρώ ανά διανυκτέρευση, 249 ευρώ ανά διανυκτέρευση και 198 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αντίστοιχα κατά μέσο όρο.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

φωτιά
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ρομά
Ρομά