Δεκάδες έργα σε μυστικές τοποθεσίες της πόλης – Δύο από τους καλύτερους street artist της χώρας «εισβάλλουν» στην Πάτρα ΦΩΤΟ

Στα ίχνη της τέχνης του δρόμου – Τα ερειπωμένα κτήρια της Πάτρας ζωντάνεψαν με τοιχογραφίες

Δασύλλιο Οι φωτογραφίες των δυο καλλιτεχνών ανήκουν σε ένα ακόμα ταλαντούχο slang μέλος από την Πάτρα, την Έλενα Μπονέλη

Soteur & Οne Bran

Τον Soteur και τον One Bran τους γνώριζα μέσα από τα έργα τους. Ήξερα, με λίγα λόγια, πως αν κάποιος επέλεγε να κάνει ένα βιβλίο για την ιστορία του γκράφιτι και της τέχνης του δρόμου στην Ελλάδα, σίγουρα θα αφιέρωνε ένα μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να εξηγήσει ποιοι είναι αυτοί οι δύο καλλιτέχνες και τι έχουν κάνει για να δημιουργείται τόσος μεγάλος “θόρυβος” όταν εμφανίζονται, αυτοί ή η τέχνη τους.

Υπάρχουν σίγουρα πολλοί εξαιρετικοί καλλιτέχνες γκράφιτι, όμως κάποιοι είναι πιο γόνιμοι από τους άλλους. Ο Σωτήρης και ο Γιώργος, ανήκουν στην κατηγορία αυτών που δεν εφησυχάζουν. Μπορεί να το αντιληφθεί κανείς, από την πρώτη στιγμή που θα τους συναντήσει και θα μιλήσει μαζί τους.Δασύλλιο

“Τι κάνατε τον Αύγουστο;” ρώτησα για να πάρω μια συνηθισμένη απάντηση, όπως “ξεκουραζόμασταν” ή “διακοπές”. Λάθος. “Κάναμε ότι κάνουμε πάντα” μου είπαν, “βάφαμε”.

Τόσο σόλο όσο και σαν ομάδα, οι δύο καλλιτέχνες δούλεψαν πολύ το καλοκαίρι. Μάλιστα, συνεργατικά έχουν δημιουργήσει αρκετά έργα τέχνης, πολλά εκ των οποίων μπορούμε να τα απολαύσουμε στην Πάτρα.
Ειδικότερα οι παρέες αστικών εξερευνητών που περιηγούνται σε διάφορες δομές, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και απαγορευμένα μέρη θα εκπλαγούν αν ακολουθώντας τα ίχνη, φτάσουν στα έργα τους.

Δασύλλιο

Ο Σωτήρης Φωκέας ή κατά κόσμον Soteur, ανήκει στους καλλιτέχνες και street artists που δουλεύουν χωρίς περιορισμούς

Δεκάδες σχέδια έγιναν στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Οι δύο νέοι αυτοί άνθρωποι “υπέγραψαν” σε ξεχασμένους τοίχους με το μοναδικό τους στυλ. Αντλώντας έμπνευση και απόχρωση ο ένας από τον άλλον έ(μ)πλεξαν ευχάριστα όμορφες ιστορίες σε μια εποχή που οι τοιχογραφίες έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές.

Αυτή τους η παρόρμηση, ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε και για το δίκτυο “The Slang Network”.

Δασύλλιο

One Bran – Ο καλλιτέχνης από την Πάτρα που έχει ταυτιστεί με τις τοιχογραφίες την Ελλάδα

Τhe Slang Network

Ακούγεται συχνά τελευταία ότι η Ελλάδα, ζει μια δημιουργική έκρηξη σε ό,τι αφορά στην κουλτούρα γκράφιτι, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα νέα σχέδια που κάνουν την εμφάνιση τους, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.
Σε αυτές λοιπόν τις αισιόδοξες μέρες που ζούμε μια ομάδα φίλων αποφάσισε να βγει στην επιφάνεια παρουσιάζοντας μια κολεκτίβα με κοινό σκοπό την τέχνη σε κάθε επίπεδο, μέσω του «The Slang Network».

Το Slang Network είναι μια σύμπραξη δημιουργικών ανθρώπων από διάφορους κλάδους που πιστεύουν πως μέσω της συνεργασίας μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Όπως λένε, “κάνουμε τα πάντα. Από τη διαχείριση καλλιτεχνών, την τέχνη και την τοιχογραφία, τη γραφιστική και την επιμέλεια εκθέσεων και εκδηλώσεων”.

Εικαστικοί, τοιχογράφοι, γραφίστες, τυπογράφοι, φωτογράφοι, βιντεογράφοι, αρχιτέκτονες εικαστικοί ακόμα και επαγγελματίες ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναπτύξει μια συνεργασία και μάλιστα πολλοί από αυτούς προέρχονται από την Πάτρα.
“Ταιριάζουμε σαν άνθρωποι και ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να στήσουμε ένα δίκτυο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα”, ανέφεραν στην “Π”.

Δασύλλιο

Δημιουργία One Bran σε εγκαταλελειμμένο κτήριο της Πάτρας

Έκθεση και δημιουργίες σε πραγματικό χρόνο!

Aπό σήμερα, Παρασκευή και μέχρι το βράδυ της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου στο Δασύλλιο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην ταράτσα της Δεξαμενής, ενώνουν τις δυνάμεις τους οκτώ καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους o Soteur και ο Οne Bran. Οι δύο καλλιτέχνες μαζί με τους Jola, Snek, Ondo, Seikon, V. Liakopoulos και την Αναστασία Παπαλεωνίδα παρουσιάζουν τα συστατικά της πιο δημιουργικής συνεύρεσης. Το ξεκίνημα γίνεται με δημιουργίες γκράφιτι που θα γίνουν σε πραγματικό χρόνο, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτή στο κοινό μια πολύ διαφορετική έκθεση, μέσω της οποία θα μπορέσουν να γνωρίσουν όλοι τέχνη του δρόμου (Street Art).

Δασύλλιο

Δασύλλιο

Δασύλλιο

Δασύλλιο

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ
Ολυμπιακός
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
ΣΚΑΚΙ