Δεν έμεινε φρεάτιο «όρθιο» από «κυνηγούς μετάλλων» στην Πάτρα – ΦΩΤΟ

Ανεξέλεγκτη η δράση των «κυνηγών χαλκού» στην Πάτρα και σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας. Η Αστυνομία άραγε δεν γνωρίζεις τους κλεπταποδόχους;

 

Δεν έμεινε φρεάτιο «όρθιο» από «κυνηγούς μετάλλων» στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Οι «γνωστοί άγνωστοι» κυνηγοί μετάλλων «χτύπησαν» και πάλι και μάλιστα σε δύο σημεία της Πάτρας, μέσα σε λίγες ημέρες. Στόχος, αυτή τη φορά, ήταν τα «βαριά» σίδερα των φρεατίων αποχέτευσης.

Στο ποτάμι της Λεύκας κατεγράφη η πρώτη «επιδρομή», όπου δεν άφησαν φρεάτιο για φρεάτιο και κάτοικοι της περιοχής, αλλά και διερχόμενοι, έστειλαν στην «Πελοπόννησο» βίντεο, που απεικονίζει το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε. Ο δρόμος έχει αυξημένη κυκλοφορία κι ως εκ τούτου ο κίνδυνος για οδηγούς δικύκλων, κυρίως, είναι τεράστιος!

Στον κόμβο της Οβρυάς, μέσα στο σαββατοκύριακο, «χτύπησαν» στην παράλληλη προς την περιμετρική οδό, στο ύψος κι από εκεί αφαίρεσαν όλες τις σιδερένιες σχάρες των φρεατίων, προκειμένου στη συνέχεια να τις «μοσχοπουλήσουν» σε γνωστούς κλεπταποδόχους της περιοχής.

Γνωστοί στην Αστυνομία οι συγκεκριμένοι «κλεπταποδόχοι» αλλά… πού καιρός για έλεγχο! Ετσι οι κλοπές καλωδίων, σιδερένιων σχαρών αποχέτευσης και άλλων μετάλλων, συνεχίζεται ανεμπόδιστα. Τον Νοέμβριο, οπότε και είχε εξαρθρωθεί σπείρα Ρομά με 570 κιλά καλωδίων χαλκού και άλλα αντικείμενα, απεδείχθη πως πωλούσαν την λεία τους στην επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων συνεργού τους, που δεν διέθετε άδεια για τη λειτουργία της. Αγνωστο τι συνέβη με την «επιχείρηση»!

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας οι κλοπές καλωδίων και μεταλλικών ανταλλακτικών αυτοκινήτων από επιχειρήσεις της περιοχής δίνουν και παίρνουν και υπάρχει καταγγελία στην ΕΛΑΣ για συγκεκριμένο χώρο με σίδερα – ιδιοκτησίας Ρομά – στον οποίο καταλήγουν τα κλοπιμαία. Αγνωστο, επίσης, το αν πήγαν εκεί, άνδρες της Ασφάλειας για έρευνα. Η «Π» έχει αναδείξει το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις υψηλής τάσης, όπου οι Ρομά δεν διστάζουν να ριψοκινδυνεύουν την ζωή τους για κάποια μέτρα καλωδίων χαλκού!

Στη Δυτική Αχαΐα, προ μηνών, είχε εντοπιστεί σπείρα με 1.500 κιλά σε μεταλλικά αντικείμενα, κυρίως από εργοστάσια στην ΒΙΠΕ Πατρών. Αλήθεια η Ασφάλεια έφθασε στα «ίχνη» των κλεπταποδόχου μετάλλων, ή έμεινε… στις συλλήψεις των Ρομά και την κατάσχεση των κλοπιμαίων;

ΚΛΟΠΗ ΚΑΤΑΛΥΤΩΝ

Σε «μάστιγα» εξελίσσεται και η κλοπή καταλυτών από αυτοκίνητα, κυρίως λόγω των ευγενών και ιδιαίτερα πολύτιμων μετάλλων -παλλάδιο, ρόδιο και πλατίνα- που περιέχουν, αλλά, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, και λόγω της έλλειψης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διάφορα ανταλλακτικά οχημάτων.

Δεν έμεινε φρεάτιο «όρθιο» από «κυνηγούς μετάλλων» στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Σύνηθες, πια, το φαινόμενο να αφαιρούν καταλύτες από αυτοκίνητα!

Προ μερικών εβδομάδων, όπως είχε γράψει η «Π», εκλάπηκαν από 2 αυτοκίνητα στο Δημοτικό Πάρκιγνκ Αγίου Διονυσίου, ενώ άλλοι 4 τέσσερις πριν μερικές μέρες. Κλοπές γίνονται και από αυτοκίνητα σταθμευμένα στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου Ρίου. Το γεγονός έχει θορυβήσει, δεδομένου ότι σε σύνηθες ΙΧ κοστίζει πάνω από 500 ευρώ και αποζημιώνεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες μόνο εάν υπάρχει η κάλυψη για «μερική κλοπή».

ΣΤΟΜΙΑ ΚΡΟΥΝΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο αντιδήμαρχος Πατρέων, Διονύσης Πλέσσας, έχει δηλώσει παλιότερα πως άγνωστοι δράστες κλέβουν στόμια από κρουνούς, επειδή είναι από σίδηρο ή άλλο μέταλλο. Οι κλοπές είχαν καταγραφεί σε ελέγχους κλιμακίων τεχνικών της ΔΕΥΑΠ, αλλά και της Πυροσβεστικής σε περίπου 350 κρουνούς του Δήμου. Σε «βραχνά» έχουν μετατραπεί οι κλοπές καλωδίων -ακόμα και μέρα μεσημέρι- στον Δημοτικό Ηλεκτροφωτισμό και από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Μόνο πέρυσι «πέταξαν» 1.410 μέτρα καλωδίων από πλατείες σε κεντρικά σημεία, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να βυθίζονται στο σκοτάδι. Ο Δήμος απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία να παρέμβει άμεσα καθώς η ζημία είναι μεγάλη.

ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Κυνηγοί μετάλλων «χτυπούν» και σε νεκροταφεία! Δεν έχει μείνει… ούτε ένας μεταλλικός κρίκος στα μάρμαρα των τάφων. Κλέβουν μέχρι και μεταλλικά καντήλια, για να τα πουλήσουν με το… κιλό σε κλεπταποδόχους της περιοχής.

Δεν έμεινε φρεάτιο «όρθιο» από «κυνηγούς μετάλλων» στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Μέχρι και χάλκινους κρίκους από μνήματα ρημάζουν οι αθεόφοβοι!

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ

Δεν εξαιρούνται ούτε οι καμπάνες εκκλησιών. Το 2017 είχαν κλέψει την Αγία Μαρίνα Σελλών. Λίγο αργότερα αφαίρεσαν και καμπάνα βάρους 100 κιλών από ιδιόκτητο ναΐσκο εκκλησίας στην Εγλυκάδα, ενώ Μεγάλη Εβδομάδα δράστες άρπαξαν καμπάνες από ξωκκλήσι του Αλισσού και από το εκκλησάκι στο Πουρναρόκαστρο.

ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το ρεκόρ κατέχει το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πελοποννήσου. Από το 2010 και μετά, οπότε ανεστάλη η λειτουργία του, έχουν συντελεστεί «κινηματογραφικές» κλοπές, αλλά οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ, κυρίως από Κόρινθο μέχρι Πάτρα.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ