«Δεν επιτρέπονται πυροβολισμοί στις καταδιώξεις» λέει η εγκύκλιος της αστυνομίας

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αυτή είχε σταλεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, μετά τα γεγονότα στο Πέραμα και τον θάνατο ενός Ρομά και τον τραυματισμό ενός ανήλικου.

Αστυνομία

Ξεκάθαρη είναι η εγκύκλιος που έχει μοιράσει η Ελληνική Αστυνομία σε όλα τα τμήματα μετά το γεγονότα στο Πέραμα με τον θάνατο ενός Ρομά μετά από καταδίωξη.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αυτή είχε σταλεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, μετά τα γεγονότα στο Πέραμα και τον θάνατο ενός Ρομά και τον τραυματισμό ενός ανήλικου.

Στην εγκύκλιο αυτή σύμφωνα με το Live News περιλαμβάνονται επικαιροποιημένα στοιχεία σε περίπτωση καταδίωξης και έχει μοιραστεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.

Στην εν λόγω εγκύκλιο αναφέρεται ρητά: « Να θυμάσαι πάντα ότι κατά την καταδίωξη ΔΕΝ επιτρέπονται πυροβολισμοί για ακινητοποίηση του οχήματος και επικίνδυνοι χειρισμοί και ελιγμοί για την εκτροπή του οχήματος.

Ακόμη αναφέρεται και για την «πιθανότητα διακοπής της καταδίωξης όταν αυτή καθίσταται επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή των συμμετεχόντων και των λοιπών χρηστών της οδού, λαμβανόμενου πάντα υπόψη και της βαρύτητας του αδικήματος για το οποίο έγινε η καταδίωξη».

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη δυτική Αττική, σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, σε καταυλισμούς Ρομά, την ώρα που βράζει η οργή για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο που διατρέχει την πόλη έχει διακοπεί από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη, στη συμβολή της Παναγίας Γρηγορούσας με την οδό Κρυστάλλη, όπου δυνάμεις ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια, drones, αύρες, κλούβες αλλά και Πυροσβεστικά οχήματα έχουν, κατά πληροφορίες, μπει ακόμα στα γύρω στενά.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments