Δεν βρίσκουν οικόπεδα για νέα σχολεία στο Αγρίνιο

Αυτή τη στιγμή 15 τουλάχιστον κτίρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι με μίσθωμα και τουλάχιστον ακόμη 6 της Δευτεροβάθμιας. Πολλά από τα Νηπιαγωγεία χαρακτηρίζονται ακατάλληλα για στέγαση,

σχολεία

Το θέμα της σχολικής στέγης συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουίου Αγρινίου, με εισηγητή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη, ο οποίος χαρακτήρισε το θέμα πολυσύνθετο και στάθηκε στις παρεμβάσεις, που έχουν γίνει τελευταία, για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Αυτή τη στιγμή 15 τουλάχιστον κτίρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι με μίσθωμα και τουλάχιστον ακόμη 6 της Δευτεροβάθμιας. Πολλά από τα Νηπιαγωγεία χαρακτηρίζονται ακατάλληλα για στέγαση, άλλα στεγάζονται σε καταστήματα και πολυκατοικίες με μικρούς αύλειους χώρους.

Το πρόβλημα -την ώρα που η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε κάποιες παρεμβάσεις και προχωρά στην ανέγερση του 7ου Γυμνασίου- εντοπίζεται στην εύρεση χώρων για νέα σχολικά κτίρια.

Προτεραιότητα έχουν τα Ειδικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, όμως το πρόβλημα βρίσκεται στο χωροταξικό. Για ένα 2θέσιο Νηπιαγωγείο απαιτούνται 1.200 τ.μ, περίπου 1.400 τ.μ για 3θέσιο, 1.850 τ.μ. για ένα δημοτικό σχολείο, οικόπεδα που δεν υπάρχουν στην πόλη.

«Στον κεντρικό αστικό ιστό δεν υπάρχουν αδιάθετα, ούτε χαρακτηρισμένα στο ΓΠΣ, ενώ προέκυψε και το θέμα της δίχρονης σχολικής εκπαίδευσης που διπλασίασε τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία», σχολίασε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, που χαρακτήρισε «χρόνιο» το πρόβλημα. Η δημοτική αρχή δέχθηκε τα «πυρά» της αντιπολίτευσης, ενώ τοποθετήθηκαν φορείς και εκπαιδευτικοί.

Στην τοποθέτησή του, ο Παναγιώτης Καψάλης (από την μείζονα αντιπολίτευση) ανέφερε: «Εδώ και 9 χρόνια στον Δήμο είναι πια οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στη σχολική στέγη και ας αναλάβουν κάποια στιγμή τις ευθύνες τους, γιατί μόνο τότε θα μπορέσουν να παράγουν έργο ουσίας».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ